Израелско устройство незабавно определя чистотата на питейната вода

1
561

TestDrop Pro за няколко секунди засича пестицидите, тежките метали, бактериите и другите токсини във водата. Стартъпа Lishtot от Ерусалим е разработил устройство, което определя безопасността на питейната вода за две секунди.

Устройството TestDrop Pro може да разкрие 20 опасни вещества, като пестициди, тежки метали, бактерии и други токсини. От компанията твърдят, че устройството е много чувствително дори и към присъствието във водата на сапун и слюнка. При това, то не реагира на такива примеси, като сол или магнезий, които трябва да присъстват в нормалната чиста вода.

Достатъчно е сензора да се приближи до резервоара с вода, без устройството да се потапя. Ако водата е чиста, индикаторът светва в синьо, а ако в нея са открити замърсяващи примеси — в червено. Много други подобни изследвания отнемат поне един ден.

Изобретението е базирано на нова патентована технология, която реагира на промяната на електричното поле. За жителите на развиващите се страни, където проблемът с достъпа до питейната вода е особено остър, цената на устройството от 50 долара може да бъде твърде висока.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари