fbpx
13.9 C
София

Изтекли резултати в Geekbench 6 на чипа A17 Bionic на Apple показват, че той е два пъти по-добър от Snapdragon 8 Gen 2

Най-четени

Лийкърът Max Tech съобщи, че се е сдобил с резултатите от Geekbench 6 на предстоящия чип A17 Bionic на Apple, който ще се появи в Pro версиите iPhone 15, и ако може да се вярва на това, той даде повод на феновете на телефоните с Android да скърцат със зъби. Резултатът от работата при едно ядро на A17 Bionic достигна изумителните 3986 точки, а резултатът при работата на всички ядра 8841 точки.

Най-хубавото в този резултат е, че той е значително подобрен с около 60% при едноядреният и с 43% при многоядреният тест в сравнение с процесора A16 Bionic, с който се захранва настоящата линия iPhone 14 Pro. Това, което прави твърдението още по-нелепо, е, че настоящият MacBook с чип M2 постига резултат от 2604 точки при теста на едно ядро и 9751 точки при теста на всички ядра в Geekbench 6. С други думи, процесорът M2 е победен по показател за работа с едно ядро, а резултатът при работата на всички ядра също е много близък.

Степента на ъпгрейд на A17 Bionic също е невероятна в сравнение с чиповете, използвани от лагера на Android. Snapdragon 8 Gen 2 е най-добрият флагмански чип в индустрията в момента за Android. Този чип постига резултат от 1953 точки при работа на едно ядро и 5449 точки при работата на всички ядра в GeekBench 6.

А17 Bionic е два пъти по-добър от Snapdragon 8 Gen 2?

Резултатът на A17 Bionic при теста на всички ядра е 1,6 пъти по-висок от този на Snapdragon 8 Gen 2, а резултатът му при работа с едно ядро е почти два пъти по-висок. Сега, когато всички по-добре разбират „златното съдържание“ на тези данни за резултата от работата, можете да видите и колко голям е настоящият напредък на A17 Bionic.

Както е известно на всички, през последните две години чиповете на iPhone са на по-ниско ниво, което се отразява и на продажбите. И все пак, въз основа на сравнението на гореспоменатите данни, този път Apple изригна, след като A14, A15 и A16 възпрепятстваха производителността в продължение на три поредни години.

Основната цел на Apple при това е да използва чипа A17, за да разсее настоящата заблуда относно възможностите на чиповете им, и да увеличи продажбите на iPhone.

Ако тази информация е вярна, производителността на Pro серията на iPhone 15 може да бъде изумителна и също така може да направи серията iPhone 15 Pro изключително популярен вариант за ъпгрейд. За Android може да се окаже предизвикателство да навакса изоставането си.

История на мобилните чипове на Apple

Чиповете Bionic на Apple са персонализирани чипове за iPhone, iPad и други устройства на Apple. Проектите на тези чипове са на Apple, но производството им се извършва от TSMC.

Първият чип Bionic, A4, се появи на пазара през 2010 година, а iPhone 4 е първият мобилен телефон, който използва този чип. Това е и първата система-върху-чип (SoC) на Apple, която използва архитектура ARM. Първият iPad, както и iPod Touch също използват този чип.

През 2011 година Apple представи чипа A5, който се използва в iPhone 4S, iPad 2 и iPad mini. Това беше първият чип на Apple, който включваше двуядрен процесор и четириядрен графичен процесор (GPU).

Чипът A6 беше представен през 2012 година и беше използван в iPhone 5 и iPod Touch от пето поколение. Той включваше специално разработен двуядрен процесор и триядрен графичен процесор.

Чипът A7 беше представен през 2013 година и беше първият 64-битов процесор, използван в смартфон. Той беше използван в iPhone 5S, iPad Air и iPad Mini 2.

Чипът A8 беше представен през 2014 година и беше използван в iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Той включваше специално разработен двуядрен централен процесор и шестядрен графичен процесор.

Чипът A9 беше представен през 2015 година и беше използван в iPhone 6S, iPhone 6S Plus и iPhone SE. Той включваше специално проектиран двуядрен CPU и шестядрен GPU.

Чипът A10 Fusion беше представен през 2016 година и беше използван в iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Той включваше четириядрен процесор с две високопроизводителни ядра и две енергоефективни ядра и шестядрен графичен процесор.

Чипът A11 Bionic беше представен през 2017 година. Той се използваше в iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Включваше шестядрен процесор с две високопроизводителни и четири енергийно ефективни ядра, както и триядрен графичен процесор, разработен от Apple.

Чипът A12 Bionic беше представен през 2018 година и беше използван в iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR. Той включваше шестядрен процесор с две високопроизводителни ядра и четири енергийно ефективни ядра, както и проектиран от Apple четириядрен графичен процесор.

Чипът A13 Bionic беше представен през 2019 година и беше използван в iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Той включваше шестядрен процесор с две високопроизводителни ядра и четири енергийно ефективни ядра, както и проектиран от Apple четириядрен графичен процесор.

Чипът A14 Bionic беше представен през 2020 година и беше използван в iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Той включваше шестядрен процесор с две високопроизводителни ядра и четири енергийно ефективни ядра, както и проектиран от Apple четириядрен графичен процесор.

Чипът A15 Bionic беше представен през 2021 година и беше използван в iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Той включва шестядрен процесор с две високопроизводителни ядра и четири енергийно ефективни ядра, както и проектиран от Apple петядрен графичен процесор.

Чиповете Bionic на Apple са важен компонент на нейните устройства, като осигуряват бърза и ефективна производителност, подобрена графика и увеличен живот на батерията. Възможността на Apple да проектира и произвежда чиповете си самостоятелно е значително предимство на пазарите на смартфони и таблети.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини