8.4 C
София

Изтекоха резултати от бенчмарк на Intel Tiger Lake

Най-четени

Четириядрен процесор Tiger Lake от 11-то поколение Intel е забелязан за пореден път в резултатите в уеб страницата на бенчмарк тест и този път кой беше съпоставен срещу AMD Ryzen 7 4800U.

Въпросният процесор е Intel Core i7-1165G7, четириядрен, осемнишков APU, базиран на новата архитектура 10 nm + Willow Cove на производителя.

Изглежда чипът предлага голям тласък в производителността на вградения графичен процесор от новото поколение Intel Xe, базирано на същата основна архитектура, която ще захранва дискретните видео карти на компанията, които се очаква да бъдат представени на по-късен етап тази година.

Информацията идва от Twitter профила на популярния източник на вътрешна изтекла информация от света на компютърния хардуер TUM_APISAK, който казва още, че предполагаемата базова честота на цитирания по-горе процесор ще бъде 2,8 GHz, а максималната достижима честота 4,7 GHz.

В 3DMark 11 Intel Core i7-1165G7 отбеляза резултат от 8020 точки при теста на самия процесор и 6 217 точки в графичния тест, като общият резултат е 6 211 точки. Тук трябва да отбележим, че както знаете, това е все още непредставен процесор и е напълно възможно да е тествана негова инженерна версия (EV) – това са мострени чипове, които са по-слаби от реалните предназначени за пазара, което може да означава, че производителността на процесора, когато продажбите до OEM производителите на лаптопи започнат, може дори да е по-голяма.

Tiger Lake срещу Renoir

В сравнение с AMD Ryzen 7 4800U, който предлага същите 15 W TDP, но удвоява броя на ядрата и нишките, Riger Lake – U все още не е толкова производителен. 8 – ядреният, 16 – нишков Renoir – U на AMD отбелязва впечатляващите 12 494 точки производителност на същия тест, което е с цели 56% от предстоящия процесор на Intel.

Освен това, тестваният сега Intel Core i7-1165G7 също не успява да постигне резултата дори на своя предшественик, базиран на архитектурата Ice Lake Core i7-1065G7, което предполага, че тестваната сега мостра все още е далеч от окончателната си форма и определено очакваме повече.

Впечатляващото обаче е, че изглежда Intel наистина работи по графичните си карти. Така в резултата на вградената графична карта, тестваният Core i7-1165G7 успя да постигне по-висок резултат от Vega iGPU графиката на Ryzen 7 4800U, който отбелязва по-ниския, макар и не толкова значително, резултат от 6 104 точки. Това предполага, че въпреки че все още е в начален стадий, Intel Xe графичната архитектура ще бъде реален и агресивен конкурент на AMD, които се подготвят да представят Big Navi.

Очаква се процесорите Intel Tiger Lake, които са предназначени за лаптопи и други преносими устройства, да се появят в средата на 2020 г., като Intel потвърждава, че до края на годината ще видим чипа в над 50 модела лаптопи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини