fbpx
8.9 C
София

Инженерът, който създаде USB-C порт за iPhone, сега успя да ремонтира AirPods Pro

Най-четени

Потребителите на AirPods вече са наясно, че безжичните слушалки доста лесно могат да се повредят. След като батерията на устройството вече не издържа много време, не можете да я смените, а трябва да купите чисто нови слушалки AirPods. Освен ако не сте готови да ги ремонтирате сами, разбира се.

Кен Пилонел е често поправя нещо по продуктите на Apple. Докато е бил студент по инженерство, той създава първия в света iPhone с USB-C порт и показва как батериите в AirPods могат да бъдат заменени чрез 3D отпечатък на нова кутийка.

Най-добрата част от работата на Пилонел е, че той публикува всичко в сървъра на GitHub и човек лесно може да получи достъп до бележките му.

Случаят AirPods Pro

Безжичните слушалки AirPods Pro от среден клас на Apple, бяха пуснати на пазара през 2019 г., а AirPods Gen 1 и 2 пожънаха огромен успех. Въпреки това, дори след години работа между изкарването на различните модели, резултатите от ремонтните дейности не са положителни. Кутийките за зареждане са уникални и практически няма как да бъде сменена тяхната батерия без да бъдат унищожени. Когато Пилонел се опитва да свали капака на кутията за зареждане на AirPods Pro, той също установява, че е невъзможно да смени батерията без да повреди кутийката.

От отварянето се поврежда Lightning порта, чрез който устройството се зарежда. Затова Пилонел проектира USB-C резервна част, която да монтира към кутията.

Работата на Пилонел с продукти на Apple главно се състои в това да ги направи лесно поправими и съвместими с други зарядни устройства. Дори когато други компании за потребителска електроника се обединиха, за да използват USB-C портове, Apple остана непреклонна в това отношение. Докато решението на ЕС не ги притисна, разбира се. Макар че Пилонел съхранява всички свои записки. Ето защо сега той решава да доставя USB-C flex чрез собствен онлайн магазин.

Пилонел очаква, че като направи резервните части лесно достъпни, той ще насърчи повече хора да ремонтират сами устройствата си, а не да ги изхвърлят и да замърсяват природата с излишен отпадък. Той е наясно, че цените са високи засега, но частите все пак са ръчно изработени от него. Освен това, по този начин потребителите биха му помогнали да поддържа YouTube канала си.

Кен Пилонел работи изцяло самостоятелно върху проектите си и апелира за чиста околна среда, свободна от електронни отпадъци. Ревютата му в YouTube са гледани от стотици хора и той е силно отдаден на работата си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини