Какво да очакваме от Microsoft Surface Pro?

0
34

Още преди време Microsoft обещаха, че наследникът на Surface – Surface Pro – ще се появи на пазара в началото на 2013 година. С наближаването на събитието станаха известни част от спецификациите, които таблетът ще притежава. Както всички вече знаем, Surface Pro ще използва пълната версия на Windows 8, което ще го направи един от най-мощните таблети на пазара в момента.

900-грамовият 64-битов таблет използва процесор Core i5 Ivy Bridge на Intel. За сравнение, Surface RT е само 32-битов. Както всеки бизнес ноутбук с Windows, така и Surface Pro ще предлага различни опции за осигуряване на безопасност на данните. Една от тях е технологията sBitLocker, която може да криптира информацията, записана в твърдия диск. Бизнес потребителите също ще се зарадват на поддръжката на стилус.

Pro ще има Mini DisplayPort, който ще му позволи да се свърже с големи дисплеи с висока резолюция. Между другото, дори и без тази връзка, Pro има една от най-големите резолюции на екрана сред таблетите – 1920 х 1080.

Единственото, което не знаем, е каква ще е продължителността на живота на батерията. Подобни на Surface Pro таблети като Acer Iconia W700, например, издържат до над седем часа. Дали обаче и Microsoft ще успеят да снабдят таблета си с тази възможност е трудно да се каже.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари