Какво е Novo hole или Novo Button на Lenovo?

1
785

Попаднахме на нещо много интересно, което е дело на Lenovo. То се нарича Novo Button или Novo Hole. Сега ще разгледаме какво представлява този бутон / дупка, къде се намира на устройството и какво може да се направи с него.

Какво е NOVO Button?

Това е или малък бутон или дупчица. Обозначава се с иконка на стрелка назад, непосредствено до него. Тя прилича на обърнато U и е нещо като лого на Novo. Този бутон или тази дупчица са свързани с Lenovo Onekey софтуерът за възстановяване.

Ако нашият компютър не успее да зареди нормално, чрез този механизъм можем да преминем към разрешаването на проблема. Отваря се Novo меню, в което има няколко опции – възстановяване на системата, влизане в BIOS, настройване на реда за зареждане от устройства.

Това меню е различно в различните версии на софтуера.

Къде мога да открия този NOVO бутон?

Обикновено той се намира в горния ляв ъгъл, на горната страна, близо до бутона за захранване. При някои модели се намира от лявата или дясната страна на лаптопа. Ако това не може да ви ориентира, насочете се към “User Guide” книжката за вашата машина, където ще получите насока.

Взимате един кламер или нещо подобно и леко натискате бутона. Ако Windows не се стартира, може да натиснете Novo бутона и при изключено положение на компютъра. От там избирате желаната опция.

1.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари