fbpx
0.2 C
София

Какво представлява Afterburner картата на Mac Pro за $2000

Най-четени

Може би сте забелязали, че новият Mac Pro компютър се предлага с много възможности за разширение. Една от тях е поставянето на Afterburner карта, която струва $2000.

Служи за ускорение на някои процеси при обработка на видео

От Apple обясняват, че тя влияе върху работата с Apple ProRes и ProRes RAW кодеци. Част от задачите могат да бъдат подавани на тази карта. Така се освобождава капацитета на другите компоненти – основно на процесора, но и на видеокартата.

По-специално, картата се занимава с декодиране и възпроизвеждане на ProRes и ProRes RAW съдържание. Позволява по-бързо транскодиране и споделяне на ProRes и ProRes RAW проекти и съдържание. Не влияе на кодирането на видео съдържанието, което все още ще се прави от процесора.

Не работи и с други кодеци от споменатите два

Също така, разширява броя на потоците с висока разделителна способност, с които може да се борави едновременно. С Afterburner картата може да се възпроизвеждат до шест 8K потока, успоредно, на 29.97 кадъра секунда във Final Cut Pro X. При 4K разделителна способност говорим за 23 потока ProRes RAW видео на 29.97 кадъра в секунда.

Другият интересен момент е, че в MacPro могат да се добавят до три Afterburner карти

От Apple не дават детайлна информация какъв скок в производителността осигурява това.

С какви програми работи картата?

В списъкът са включени голям брой приложения на Apple – Final Cut Pro X, Motion, Compressor и QuickTime Player. Всяко приложение, което работи с ProRes или ProRes RAW кодеци би трябвало да е съвместимо.

Информацията е от страницата за поддръжка на Afterburner от сайта на Apple.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини