Канадският музикант Нийл Йънг ще започне производството на 128 GB плеър за ценители на музиката

3
42

Известният канадски музикант Нийл Йънг смята да започне производството на мултимедиен плеър, който ще предлага много по-добро качество на звука от iPod. Новото устройство се нарича Pono Player, ще струва $400 и е предназначено предимно за ценителите на висококачествена музика.

Йънг неведнъж е изразявал недоволство си от качеството на звука на iPod. Канадецът дори е консултирал Стив Джобс в производството на нова версия на плеъра „с идеално качество на звука“. Основателят на Apple също е искал да произведе модел на iPod за меломани с високо качество на звука, но техническите характеристики на този плеър не са известни. Проектът е бил в съвсем начален стадий и е прекратен след смъртта на Джобс през октомври 2011 година.

Канадският музикант е решил да завърши този проект и да представи на пазара плеър, предлагащ максимално възможното за цифрови устройства качество на звука. „Да чуеш PonoPlayer за първи път е все едно да излезеш на ярка слънчева светлина от тъмния киносалон“.

Йънг е известен като противник на МР3 и другите звукови формати с висок коефициент на компресия. 67-годишният музикант признава, че за съхраняване на музикални произведения без загуби е необходимо по-голямо дисково пространство. Ето защо неговият плеър ще бъде оборудван с 128 GB вътрешна памет.

Проектът PonoPlayer ще стартира в Kickstarter на 15-ти март тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари