Не само Micron Technology, но и южнокорейските гиганти Samsung Electronics и SK Hynix станаха мишени за китайските производители на DRAM памети.

The Korea Times съобщи, че китайските производители са заподозрени в кражбата на интелектуална собственост от корейските компании.

Според официалните лица, Samsung Electronics и SK Hynix са били обект на промишлен шпионаж от страна на китайските производители на полупроводникова памет. В тази индустрия за създаването на необходимата патентна база са необходими десетилетия. А китайските компании очевидно не могат да си позволят това.

Китайските компании се убедиха, че разработването на процесите и технологиите за производството на DRAM флаш памет е по-сложно, отколкото предполагаха“ – считат специалистите на Samsung.

И двата корейски производителя внимателно следят борбата между Micron Technology и United Microelectronics Corporation в китайските съдилища. Още миналата година американският производител обяви UMC и нейния китайски партньор Fujian Jinhua Integrated Circuit Co. в кражба на интелектуална собственост. Съдебните дела се проточиха, а сега United Microelectronics Corporation иска ограничаване на продажбите на американската компания на територията на Китай.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари