Китай започна продажбите на собствена DDR4 оперативна памет

0
827

Китайският производител на памети Xi’an UniIC Semiconductors, известен и само като UniIC, стартира продажбите на първата произведена в Китай DDR4 оперативна памет. Засега се продават само DDR4-2400 и DDR4-2666 плочки, като само първата версия има произведени в Китай чипове памет.

Интернет магазинът UnilC потвърди, че само версията DDR4-2400, която се произвежда от месец март тази година, използва китайски чипове памет. В DDR4-2666 модулите все още се произвеждат с чиповете на SK Hynix. Но може да се предположи, че съвсем скоро ще започне местното производство и на DDR4-2666 чипове памет.

UnilC DDR4 моделите имат традиционен зелен цвят на печатната платка. Те нямат радиатори и RGB системи за светодиодна подсветка. Техническите характеристики са стандартни. DDR4-2400 модулът с капацитет 8 GB има тайминги CL18/CL17 17-17-39 CL при захранващо напрежение 1,2 V. Това са сходни с редица други памети от подобен тип характеристики, предлагани на пазара към днешен ден. Цената на дребно на една плочка 8 GB оперативна памет в Китай е около $37,88. Тоест, според днешните критерии това не е най-евтината RAM. Но нейната поява показва способността на Китай да усъвършенства своето технологично развитие.

Новата памет е предназначена предимно за вътрешния китайски пазар и предимно за китайските предприятия и държавни структури. Засега не се предвижда представянето на тази памет на потребителския пазар.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари