Клавиатурата Input Club Keystone отчита дълбочината на натиска на клавишите

3
348

За нейното производство вече са събрани четири пъти повече финансови средства от поисканите.

Тази седмица в сайта за потребителско финансиране KickStarter бе стартирана кампания за производството на твърде необичайна клавиатура. Разработената от компанията Input Club клавиатура има потенциала качествено да промени класическото устройство за въвеждане на информация. Клавиатурата Input Club Keystone съвсем не е просто една пластмасова кутия, а интелигентен инструмент, който активно работи с потребителя за повишаване скоростта и точността на въвеждане на данните. Нейните създатели заявиха, че това се осъществява с помощта на аналоговите сензори и специалните алгоритми с елементи на изкуствен интелект.

Разположението на клавишите е стандартно. Предлагат се варианти както с, така и без цифровия блок. В превключвателите на клавишите са поставени датчици с ефекта на Хол, с помощта на които се анализира доколко е натиснат клавиша. Това дава възможност за съвсем точното управление на игрите и приложенията. Но по-важното е, че вграденият ИИ може постепенно да подбере най-подходящата точка на сработване на всеки клавиш, като се съобразява с особеностите на ръцете и тяхното движение. Сорс кодът на фърмуера е отворен и програмистите могат да го използват и променят в рамките на своите проекти. Всеки клавиш си има собствена подсветка, а връзката с компютъра става чрез обикновен USB порт.

Най-евтините предложения веднага бяха разграбени. Сега участието в проекта струва $179. Създателите на Input Club Keystone поискаха от общността $35 000, но за няколко дни бе събрана четворно по-голяма сума. До края на кампанията остават още 25 дни.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Тоя тип клавиатури са бoклyк, и са и скъпи не стават. Докато има клавиатури като IBM Model F, Model M, или хубави марки ALPS клавиатури, дори модели като Cherry G80-1000, те това са качествени и приятни за ползване клавиатури, не тия модерни джендър изгъзици…

(*)
(*)

Добре че никой не ти вярва, много глупости пръскаш постоянно
😀

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Дреме ми дали ми вярват говеда и мaлoyмници, като тебе и без друго си полу-грамотен цъpвyл..