Клавиатурата Qii се навива на руло като хартия

0
46

От доста време насам традиционното разбиране за клавиатурата претърпява постоянни промени. Моделът Qii е поредното потвърждение на този факт. Тънката огъваща се клавиатура се свързва безжично с различни интелигентни устройства и може да се нагъне на руло все едно, че е хартия, и да се носи навсякъде в джоба ни.

Това не е първата клавиатура на пазара, която да е толкова гъвкава, че да може да се сгъва на руло, но може би наистина е първата, която, щом се сгъне, придобива толкова малки размери. Qii може да се свърже с много и различни устройства чрез Bluetooth. Пълната QWERTY клавиатура има грапава повърхност за по-лесно писане, както и специално покритие, което не ни позволява да я замърсяваме с пръстови отпечатъци. Дори замърсена обаче тя лесно може да бъде измита със сапун и вода.

Тъй като всички електронни компоненти са плоски и направени от материали устойчиви на вода и замърсявания, клавиатурата ще „оживее“ дори след удар с чук или поливане с кафе. Създателите на Qii, които в момента набират средства за финансирането й в сайта Indiegogo, твърдят, че в бъдеще подобни компоненти ще могат да бъдат вграждани и в съвсем обикновена хартия. Потребителите, които биха желали да финансират създаването на Qii, могат да дарят най-малко $120, срещу които ще получат своята поръчка веднага щом продуктът е готов.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари