Когато има кой да изчисти терена за мача

4
44

Срещите с приятели на по бира и хубава храна са част от ежедневието ни. В крайна сметка как по-добре да разтоварим? Само че все по-често нямаме време да поддържаме редовно жилищата си и предпочитаме да се виждаме навън. Сигурно сте си представяли как докато пътувате в задръстване на път за вкъщи, някой с магическа пръчица почиства подовете след снощния купон? Това в днешно време не е само илюзия, а истинско ежедневие за повече от 15 млн. домакинства по целия свят.

Компанията е iRobot, a всички прахосмукачки носят името Roomba. Разликата е в сериите и функциите, които притежава всяка една от тях. iRobot, първоначално известна не като производител на черна и бяла техника, а точно като робо-компания, винаги е била еталон на пазара. Нейният основен бизнес е разработването и създаването на роботи,  а марката е известна и с големите си инвестиции в развойна дейност и роботи далеч не само за почистване, а за военни, правителствени и дори космически цели. Нейно дело са роботите, обезвреждащи бомби, които често гледаме във филми и новини, както и редица технологии, ползвани от правителства, военни и агенции като NASA.

r886-left

Ние тук ще разгледаме конкретен модел – Roomba 886. Прахосмукачката  може да почиства апартамента в избран ден и час от вас. Машината се отличава с най-интелигентната система за почистване и навигация iAdapt, благодарение на фунцията Room to room почиства перфектно сложно съставени пространства, а контейнерът е с голям капацитет. Много важна характеристика са гумените екстрактори вместо стандартни четки, които много по-ефективно събират праха и мръсотията от пода, и почти елиминират необходимостта от поддръжка.

Ако преди 15 години някой ми беше казал, че съществува прахосмукачка робот, която да се справя с ежедневните нечистотии сама, щях да го помисля за луд. 15 години по-късно такива прахосмукачки не само съществуват, но и почистват доста ефективно всеки ден, като ви спестяват време за по-приятни занимания.

Повече за характеристиките на Roomba 886 можете да разгледате тук, както и на уебстраницата www.irobot.bg

 • Почиства всички видове меки и твърди подови настилки
 • Най-интелигентната система за почистване и навигация iAdapt
 • Тристепенна почистваща система AeroForce
 • Система за странично почистване на ъгли и покрай стени Wall Follow
 • Адаптивна почистваща глава с гумени екстрактори AeroForce
 • Контейнер с голям капацитет AeroForce
 • AeroForce® Високо Ефективен Филтър
 • Индикатор за пълен контейнер
 • Система ANTITANGLE срещу заплитане в кабели и ресни на килими
 • Акустично и оптично разпознаване на отпадъци
 • Функция „Програмиране на почистването“
 • Функция „Room to Room“
 • Броня с омекотен допир
 • Сензори срещу падане от стълби
 • Батерия Xlife с удължен живот
 • Зарядна станция с вграден адаптер

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ЖороЗапознат Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Запознат
Запознат

Напълно безсмислени и безполезни са за нашите жилищни условия.

Анонимен
Анонимен

tova platena reklama li e?

Жоро
Жоро

Откакто започнах да се появяват подобни прахосмукачки ми стана интересно. Хубаво би било да се направи ревю, че и тест с един стандартен български под – мокет, паркет няколко вида килими. Едва ли чисти по добре от жената всяка неделя, но ако не е шумна нищо не пречи да прави по една обиколка на апартамента в 2:00 през ноща.

Анонимен
Анонимен

Аз имам 8 серия модел и съм доволен! Справя се чудесно с почистването, но наистина има смисъл ако площа е по голяма от 60кв апартамент 🙂 Почиства всеки ден докато сме на работа.. настилката ни е теракот и ламинат така че нямам наблюдения за почистване на килими или мокети. Имаме котка така че тази джажа доста ни олеснява. Лична препоръка.. вземете модел серия 8+ по-ниските серии имат раличен механизъм за четките и доста се оплитат в разни неща!
@Жоро – нашата прахосмукачка се справя по добре от жена ми с почистването на пода 🙂