Кой е професионалният телевизор за непрофесионалисти на Panasonic?

4
1160

EZ1000 работи с технологии, ползвани в Холивудските продукции, най-прецизният досега видео процесор на Panasonic в комбинация с несравнимите цветове и контраст на OLED технологията

В края на 2017-а, когато човек си избира нов телевизор, той има пребогат избор от най-различни модели. На пазара има прекрасни предложения, но един от производителите акцентира над нещо нестандартно –  модел, който е създаден, за да бъде ползван от професионалистите в Холивуд, но същевременно вече може да бъде закупен, дори в България.

И наистина, едно от най-важните събития в света на телевизорите през настоящата година, е появата на Panasonic EZ1000. Това е първият  HDR-съвместим Ultra HD OLED телевизор в света, който поддържа обработка на картината, така както с нея се занимават професионалистите в Холивуд.

Външният вид на EZ1000 е зашеметяващ. С идеално плоския си екран, той изглежда така, сякаш плава над поставката. Телевизорът е изработен с тъмно метално покритие без видими шевове и съединения, което създава усещане за елегантност, насочвайки вниманието далеч извън чисто физическата конструкция.

EZ1000 работи с помощта на най-мощния видео процесор на Panasonic, вграждан някога в потребителски телевизор – процесорът Studio Colour HCX2, а при конструирането и настройването на HCX2 процесора Panasonic използва опита на холивудските специалисти, натрупан в продължение на десетилетия.

Благодарение на OLED технологията на екрана, картината е не само красива, но и с изключително достоверни цветове и движения. За разлика от много други предложения на пазара, тук специалистите доста са поработили, не само върху пъстрите цветове, но и върху способността за пресъздаване на богат и дълбок черен цвят.

При изобразяването му OLED пикселите буквално се изключват, а повторното им включване изисква доста голям физически „скок“ в технологично отношение. За решаването на този проблем Panasonic използва своето ноу-хау от плазмените телевизори, в резултат на което постига безпрецедентна детайлност и в най-тъмните сцени.

Характерно за EZ1000 е използването на специален филтър на екрана, наречен Absolute Black Filter, който поглъща околната светлина и елиминира отраженията, така че черните зони в картината действително да изглеждат черни. Също така, напълно е елиминирано характерното пурпурно оцветяване, което се наблюдава при други OLED екрани в светло помещение.

Не само тук, а във всеки елемент на телевизора си личи внедряването на опита на Panasonic във всеки етап от телевизионната продукция, от разработването на оборудване за телевизионни студия до създаването на индустриални стандарти и производството на телевизори за вашия дом.

Същевременно аудио  системата Dynamic Blade Speaker на EZ1000, оптимизирана от инженерите на Technics, допринася за постигане на възможно най-високото качество на звука,  докато EZ1000 използва новата смарт система My Home Screen 2.0, разработена да осигури ултра-гладка и интуитивна комуникация с телевизионния зрител за лесен и удобен достъп до всички съвременни източници на съдържание.

Моделът е абсолютно доказан лидер на пазара, разполагащ с десетки сертификати, потвърждаващи професионалните му качества, като ето само някои от тях:

– 4K сертификат от световноизвестната независима група THX – престижно признание за качеството и прецизността на картината;

– покритие на строгите изисквания на UHD Alliance за най-високото ниво на сертифициране „Ultra HD Premium“, с актуализирани спецификации за 2017 г.;

– верификация от Международната група UHD Alliance (UHDA), че телевизорите отговарят напълно на критериите за високо качество на картината.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари