Колелото GeoOrbital Wheel превръща всеки велосипед в електрически

1
56

Създатели на този проект са двама бивши специалисти на SpaceX и Ford, а ключова роля при тестовете и усъвършенстването на GeoOrbital Wheel изиграха експертите от Кеймбридж, MIT и Харвардския университет.

 

Електрическото колело GeoOrbital служи за замяна на стандартното предно колело на всеки велосипед с размер на джантата 26 или 28-29 инча. Гумата, поставена върху джантата е с много високо качество, която не губи характеристиките си, дори и да бъде пробита.

 

GeoOrbital Wheel разполага с 500 W електрически двигател, който ускорява велосипеда до максималната скорост от 32 км/ч за 6 секунди. Използвани са висококачествените литий-йонни акумулаторни батерии Panasonic 36V, които осигуряват пробег от 30 километра без използване на педалите и до 80 километра с тяхното използване. Акумулаторните батерии са много компактни и при необходимост, може да се вземе резервен комплект. Колелото тежи от 5 до 8 килограма.

 

Достойнствата на това решение са много: бързо поставяне, велосипедът става само с около 2,5-3 килограма по-тежък, доста дълъг пробег с висока скорост, без да се налага регистрация като превозно средство и без да е необходима книжка.

 

GeoOrbital Wheel се финансира чрез KickStarter и при искана сума от $75 000, събра $330 000, а до края на кампанията има още 41 дни. Цената на това колело засега е $650, а при масовите продажби, които ще започнат през ноември, ще се вдигне до $950.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
HunteR3 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
HunteR3
HunteR3

Аз сега обмислям да си купувам велосипед и това колело ми хареса ама е скъпичко. То целият велосипед ще ми излезе по-евтино (около 700-800 лв.). Иначе ще следя развитието му.