Компанията ID-Cooling представи новата си процесорна система за охлаждане. Моделът ще излезе на пазара под търговското наименование ID-Cooling IS-60 и ще бъде изпълнен в нископрофилен дизайн. Както следва от изявленията на разработчика, решението ще може да се справи с разсейването на до 130 Вата топлина.

В конструкцията е предвиден странично разположен алуминиев радиатор, намиращ се успоредно на основата. Той е пронизан от шест С-образни никелирани медни топлинни тръби с диаметър 6 мм. Тръбите излизат от медната основа и пронизват друг радиатор. Имайте предвид, че те не са в пряк контакт с повърхността на процесора.

Отгоре на радиатора е инсталиран 120-мм вентилатор с дебелина 15 мм. В основата му стои хидравличен лагер. Вентилаторът се свързва към дънната платка чрез 4-pin (PWM) конектор, работи с променлива скорост на въртене 600-1600 об/мин и осигурява въздушен поток до 53,6 CFM. Според спецификациите на вентилатора, звуковото налягане генерирано в процес на неговата работа е в рамките на 13,8 до 30,2 dВ.

Охладителят ID-Cooling IS-60 е с размери 120 х 125 х 55 мм и тегло от 470 грама. В списъка за съвместимост на устройството присъстват сокетите AM4, AM3(+), FM2(+) и LGA115x. Представителите на компанията все още не са коментирали цената на продукта.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за