Компанията Koolance представи на пазара преносимия чилър EXC-900

0
358

Американският производител на охладителни системи с течно охлаждане Koolance е готов да предложи на всички ентусиасти чилъра EXC-900, който може да компенсира 900 W отделена топлина. Ако устройството се постави в контура на течното охлаждане става възможно постигането на ниски температури за няколко чипа едновременно. Новият чилър съвсем не е евтин и струва $1800.

Габаритните размери на корпуса на охладителя Koolance EXC-900 са 482 х 270 х 245 мм. Производителят позиционира това устройство като преносим чилър, но е добре да си има предвид, че теглото на прибора е 21,9 килограма. Това е така, понеже в корпуса е поставена охладителна инсталация, използваща фреон R-134a в ролята на хладилен агент.

Вътрешната помпа на чилъра изпомпва по 11 литра течност в минута, а намиращият се вътре резервоар събират три литра хладилен агент. Самата помпа има 10 нива на работа. За интеграцията на новия чилър с контура на водното охлаждане са необходими фитинги с резба NPT 1/4. В предната част на устройството са разположени елементите за неговото управление, включително и дисплей с неголеми размери, на който се показват текущите параметри на работа – оборотите на помпата, скоростта на работа на вградените вентилатори и други. Възможно е включването на чилъра към компютър с помощта на USB интерфейс.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари