Компанията MOTA представи смарт часовника SmartWatch G2

0
60

MOTA анонсираха смарт часовника SmartWatch G2 – наследник на първото им поколение интелигентни часовници SmartWatch G1. Новото устройство ще може да се ползва еднакво успешно от потребителите на iOS и от тези на Android, тъй като поддържа гласовите асистенти и на двете операционни системи – съответно, Siri и Google Now.

Това означава, че веднъж установили връзка между телефона и часовника, можем да управляваме SmartWatch G2 само с гласа си, без да трябва да държим винаги в ръката си мобилното си устройство. Връзката, колкото и да е странно, се осъществява посредством Bluetooth 3.0. Решението на MOTA наистина е малко странно, като се има предвид, че повечето интелигентни мобилни джаджи днес поддържат по-новата версия на интерфейса – Bluetooth 4.0.

SmartWatch G2, всъщност, не може да се нарече точно часовник. Както виждате от изображението по-горе, това е по-скоро „технологична гривна“, макар че повечето устройства с подобен дизайн поддържат и функции за следене на здравните си показатели.

SmartWatch G2 не може да прави това, но пък може да изпраща имейли, да проверява прогнозата за времето, да търси информация в Мрежата и други. Часовникът има вградени говорители, микрофон и ярък OLED екран. Всеки път щом някой ни звъни, G2 започва да вибрира, а вградената му технология Anti-Loss ни известява ако телефонът се отдалечи на повече от шест метра от нас.

Часовникът издържа на до 180 минути разговори и до 72 часа в режим „изчакване“. Цената му е само $80.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари