Малко са хората, които не реагираха с удивление, когато видяха колелцата за Mac Pro на Apple, които струват $699. Дори по-стандартите на компанията, това беше доста пресилено. Сега една американска компания ще предложи алтернатива, която струва „само“ $199.

Цената все още е висока, но все пак е с 2/3 по-ниска от офертата на „Ябълката“. Това е повече в ущърб на Apple, от колкото на въпросната компания – OWC.

OWC Rover Pro са създадени от неръждаема стомана и използват дизайн, който чака патент. Той позволява бърза инсталация на колелцата, без нужда от инструменти. Въртят се на 360˚ и имат спирачка, която ги блокира. Производителят предлага и доживотна гаранция.

Като се замисли човек, колелцата за $700 не блестят пред тези за $200 по никакъв начин. Всъщност, продуктът на компанията от Купертино по начало не изпъква с нещо, което да оправдае чудовищната цена. И двете позволяват на MacPro да се пързаля, за да не го вдигаме, когато го местим.

Това е едни пример, в който свободната конкуренция се грижи за крайния потребител

В момента колелцата са налични за предварителна поръчка, с очаквана доставка през септември. След това цената им ще се качи до $249 (все още доста по-евтино от оригинала).

Ставаме свидетели на доста интересни явления от технологичния свят в последно време

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари