Компанията Spire представи днес нов процесорен охладител, носещ търговското име Spire Frontier Plus (SP994A2-B). Става дума за бюджетно решение, което е съвместимо с повечето съвременни чипове, но без възможност за експерименти с овърклока на последните.

Устройството е в класически форм-фактор и предвижда наличието на среден по размери радиатор, сформиран от множество алуминиеви пластини. Топлообменникът е пронизан от две U-образни медни топлинни тръби с диаметър 8 мм, които са в пряк контакт с повърхността на процесора, защото са пресовани в основата.

Отстрани на радиатора чрез специални метални скоби е монтиран един 92-мм вентилатор, чиято максимална честота на въртене достига до 2200 об/мин. Spire Frontier Plus е с линейни размери от 124 х 61 х 13.9 mm и според разработчика, устройството е в състояние да се справи с охлаждането на процесори, чиято консумация на електроенергия достига до 120 Вата.

Известно е също, че охладителят е съвместим с повечето съвременни процесори, включително и LGA115x и AM4. Към момента, решението е достъпно за клиентите на цена от €39,95.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за