Компютърът Raspberry Pi ще поддържа Ice Cream Sandwich

0
32

Със сигурност сте чували за Raspberry Pi – миниатюрният компютър на организация със същото име, който побира на една платка Ethernet порт, HDMI порт, два USB порта, един слот за SD карти, 256МВ RAM и 700MHz-ов ARM чип – всичко това за $35.

Raspberry Pi досега работеше само с Linux, но създателите му наскоро обявиха, че скоро ще започне да поддържа и Android 4.0, позната още като Ice Cream Sandwich. От Raspberry Pi Foundation твърдят, че вече са преминали етапа с графиката и видеото и сега им остават само няколко неща, сред които поддръжката на AudioFlinger – аудио системата на Google, която използват устройствата с Android.

Ice Cream Sandwich със сигурност ще привлече още почитатели на малкия компютър, който се радва с особено почит в хакерските и изобратателските среди. Намирането му обаче по всяка вероятност ще продължи да бъде проблем. След официалното стартиране на продажбите на компютъра през февруари се отприщи такова желание от страна на потребителите, че някои от търговските партньори на Raspberry Pi Foundation все още не са успели да доставят поръчките до клиентите си.

Но ако този проблем бъде преодолян, потребителите на устройството ще могат да го използват за нови и вълнуващи неща. Например то ще може да се свързва с телевизори или домашни интернет мрежи, за да позволи на потребителите на Android достъп до повече функции и съдържание.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари