Един от основните недостатъци на излезлият преди година и половина корпус-радиатор Streacom DB4 разсейваше топлината само от централния процесор и се налагаше да се използва единствено интегрираното в него графично ядро.

Сега създателите на алуминиевото кубче възнамеряват да предложат специален радиатор, който може да разсейва топлината и на поставената в корпуса видеокарта.

Радиаторът на централния процесор е пронизан от четири 6-мм топлинни тръби, контактуващи директно с капачката на процесора. На графичната карта се поставят два алуминиеви блока, контактуващи с металната стена на корпуса. В комплекта са включени и неголеми радиатори за чиповете памет и силовите компоненти на захранването на графичния чип.

Радиаторът може да разсейва топлината на 65-75 W топлинна мощност, което позволява инсталирането на видеокарта от нивото на GTX 1050 или Radeon RX 560. Габаритните размери на устройството са 260 х 260 х 270 милиметра при тегло 7,5 килограма.

Засега цената и датата на продажби на Streacom DB4 не се съобщават. Очаква се охлаждащият модул за видеокартата да се продава и отделно, за да може да се постави и в предишния вариант на този интересен корпус-радиатор. Предишната версия струваше 300 евро и новият модел навярно ще е малко по-скъп.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари