Към семейството процесори Intel Xeon D се присъединиха още пет модела

0
38

Компанията Intel, според мрежови източници, без много шум представи цели пет нови процесора от фамилията Xeon D.

Чиповете Xeon D са предназначени за използване в микросървърите, вградените системи и мрежовото оборудване. Чиповете съчетават в себе си такива характеристики, като доста високо ниво на производителност, солиден набор от възможности и относителна икономичност.

Дебютантите Xeon D-1513N, D-1523N, D-1533N, D-1543N и D-1553N са базирани на микроархитектурата Broadwell. Броят на ядрата е в зависимост от модификацията (вж. таблицата по-долу) и варира от четири до осем, а обемът на кеша от трето ниво — от 6 до 12 МВ. Максималната стойност на разсейвана топлинна енергия — 35, 45, или 65 Вата.

Всички продукти поддържат технологията за многопоточност Threading. Говори се също, че чиповете могат да работят съвместно с DDR3 и DDR4 модули оперативна памет. Интегриран графичен контролер няма.

Наред с другите неща, тези процесори се отличават с поддръжката на технологиите Turbo Boost, VT-x/VT-d virtualization, Trusted Execution и QuickAssist, както и интерфейсите PCI Express 3.0, SATA, USB 2.0/3.0 и 10 Gb Ethernet.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари