Лаптопите MagicBook 13 и Honor MagicBook 15: APU AMD Ryzen 3000 и модели с Linux

6
766

Състоя се анонсът на лаптопите MagicBook 13 и MagicBook 15 на бранда Honor. Всъщност, това е един и същ лаптоп, но с различни размери на екрана.

По-малкият модел е оборудван с 13,3-инчов дисплей и тежи 1,38 кг, като дебелината на устройството е 15,9 мм. По-големият модел има 15,6-инчов дисплей и тежи 1,53 кг с дебелина на корпуса 16,9 мм. И двата модела имат резолюция 1920х1080 пиксела.

Първите лаптопи Honor MagicBook се базират на хибридните процесори Ryzen 3000. Потребителят може да избере по-слабия Ryzen 5 3500U с графичен ускорител Radeon Vega 8 (4 ядра, 8 нишки, 2,1-3,7 GHz, 4 GB L3 кеш памет) или по-производителния Ryzen 7 3700U (4 ядра, 8 нишки, 2,3-4,0 GHz, 4 MB L3 кеш памет) с графичен ускорител Radeon Vega 10. Налични са 8 или 16 GB оперативна памет и 256 или 512 GB флаш диск.

Освен единствения USB Type-C порт, лаптопът има два USB-А порта (един USB 3.0 и един USB 2.0), както и един HDMI видеоизход. На дясната страна на устройството е разположен скенерът за пръстови отпечатъци.

Интересно е, че уеб камерата е поставена в клавиша F6 в най-горния ред клавиши на клавиатурата.

Продажбите на лаптопите Honor MagicBook 13 и Honor MagicBook 15 стартират в Китай на 1 декември. Въпреки че Microsoft възобнови продажбите на лицензи за ОС Windows, новите Honor MagicBook 13 и Honor MagicBook 15 се предлагат и с инсталирана Linux дистрибуция, като тези модели са по-евтини. Цената на конфигурациите с Ryzen 5, 8/512GB на двата нови лаптопа е $555.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Lowcow
Lowcow

Добри машинки, ако шасито е някакъв метал – нема значение, че са долно копие на макбоока, ще избият рибата.
То не, че китайците блестят с оригиналност но поне ривърсив енджинеринга им се отдава.
Е тука няколко йероглифа преди да ме изядете за чуждиците. ㅑㅣㄷ 8시 녹아 욕조 ㅑㅣㄷ 후 ㅇㅋ ㅗ ㄷㄷ ㅕ

Снежана
Снежана

나는 화장실에 껴안고 사랑

dsaa
dsaa

По какво съдиш, че са долно копие? Дизайна? Нито макбука има някакъв особен дизайн, нито тоя.

Георги
Георги

Не само дизайна, но и наименованието им 😀 Мисля си, че ако дизайна на мака не беше хубав нямаше да го копират толкова.. или те китайците нарочно правят „грозни“ лаптопи

dsaa
dsaa

Дизайнът е нещо субективно, но като гледам снимка на мак и на тоя – колоните на мака са отстрани на клавиатурата, затварянето е различно, няма го тоя голям процеп, може би изглежда една идея по-добре, макар че това с колоните за мен не е добро решение, просто понякога може леко с ръка да минаваш над тях, което може да ги пълни с мизерия и да препречва звука.

Мангалата
Мангалата

Пак се изряза гошеее! Ми те и колите всичките си приличат, всички ли копират един от друг? И всички телевизори, перални и т.н. си приличат. Тва че нещо има оптимален дизайн, е съвсем нормално да се ползва този дизайн от всеки.