Лаптопът Microsoft Surface Laptop 3 с 15-инчов екран ще използва процесор AMD Ryzen

1
618

Първата информация за това, че Microsoft възнамерява в новото поколение лаптопи Surface Laptop да използва процесорите AMD Ryzen, се появи още в края на миналата година. Миналата седмица тези данни се потвърдиха от редакцията на уеб портала WinFuture. Германските специалисти споделиха, че в закритите бази данни на редица европейски ритейлъри са намерили доказателства, че 15-инчовият портативен компютър Surface Laptop със сигурност ще се базира на процесор на AMD.

В новия Surface Laptop софтуерният гигант ще използва хибриден чип от представената през месец януари серия APU Ryzen Mobile 3000, произвеждана чрез 12 нанометров технологичен процес. Най-вероятни кандидати са хибридните процесори от серия U с температурен коефициент 15 W. Но като се има предвид нарасналия до 15 инча размер на диагонала, напълно е възможно Microsoft да постави по-мощен хибриден чип. Това би могло да е процесор от APU H серията с TDP 35 W. Да си припомним, че флагманските чипове Ryzen 7 3700U и Ryzen 7 3750H разполагат с по четири Zen+ процесорни ядра с честота от 2,3 до 4,0 GHz плюс интегрирания графичен ускорител Radeon RX Vega 10.

Официалната презентация на новите мобилни устройства Microsoft Surface бе обявена от софтуерния гигант за втори октомври в Ню Йорк. Корпорацията вече изпрати до журналисти, медии и специалисти покани за участие в предстоящото мероприятие.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Fake News
Fake News

По-добре късно от колкото никога