Линус Торвалдс остро разкритикува Intel

8
2546

Легендарният създател на Linux Линус Торвалдс (Linus Torvalds) отново остро разкритикува Intel. Този път причината за неговата гневна тирада бе липсата на поддръжка на оперативна памет с корекция на грешките (ECC) в процесорите на Intel.

Торвалдс обяви липсата на поддръжка на памети с корекция на грешките за един от основните проблеми на процесорите на Intel. Според създателя на Linux, тази опция е изключително важна, особено когато става дума за използването на компютърно оборудване в банковия сектор или за събиране и обработката на лични данни. Торвалдс заяви, че отстраняването на откритите грешки в Linux ядрото без ECC се превръща в ужасно главоболие. Според него Intel е изиграл важна роля в унищожението на целия ECC сектор. Липсата на поддръжка на ECC памети убива желанието на производителите да произвеждат потребителски RAM модули с корекция на грешките.

В своето ново изявление Торвалдс обвини Intel в това, че именно той е виновен ECC оперативната памет да не получи широко разпространение в потребителския сектор и подчерта, че този стандарт е буквално унищожен от политиката на Intel. В същото време Торвалдс похвали AMD, която е главният конкурент на Intel, за това, че нейните процесори от фамилията Ryzen поддържат ECC паметите и без проблеми работят както с RAM с ECC, така и без ECC.

Линус Торвалдс обърна специално внимание на това, че паметта с корекция на грешките има огромно значение при разработването на сложен софтуер.

5 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари