Линус Торвалдс премина към AMD Ryzen Threadripper след 15 години с Intel

18
3500

Линус Торвалдс (Linus Torvalds) в своята кореспонденция относно излизането на Linux 5.7-rc7 съобщи, че миналата седмица е модернизирал своя работен персонален компютър. По този начин, след 15 години използване на Intel конфигурации създателят на Linux ядрото премина към AMD. неговият работен компютър се базира на AMD Threadripper 3970X.

Линус уточни, че преходът към 32 ядрения/64 нишков процесор AMD Threadripper 3970X е била много вълнуваща за него.

Създателят на Linux каза още, че вече неговите тестови компилации (allmodconfig) работят три пъти по-бързо отпреди. Той допълни, че сега е настъпил спокойният период за Linux ядрото, през който производителността не е толкова важа. Но ще стане много важна след настъпването на следващия merge window – процедурата за приемането на нови модификации.

Това е една добра новина за Linux потребителите с процесори Ryzen, понеже Торвалдс и до днес директно ръководи разработването и допълването на кода за Linux Kernel. Преминавайки към използването на AMD Ryzen Threadripper, Торвалдс със сигурност тотално ще изглади работата на Linux ядрото с процесорите AMD Ryzen. По принцип Торвалдс има навика публично и гръмко да съобщава за забелязаните проблеми и няма да остави нещо да не работи с новите процесори на AMD.

Партньорът на Торвалдс по разработването на Linux ядрото Грег Кроа-Хартмън Greg Kroah-Hartman) също си взе нов компютър, базиран на AMD Ryzen Threadripper. Видеото по-горе показва от какви компоненти е сглобена машината.

5 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари