Литовски специалисти създадоха интересен аналог на iPod, но с аудиокасети

1
1232

Литовската компания BrainMonk е готова да изпълни мечтите на всички носталгично настроени аудиофили от 90-те години. Компанията показа плеъра Elbow за възпроизвеждане на видеокасети.

Литовският вариант на iPod работи с най-обикновените стандартни аудиокасети. Плеърът прилича на клипс, който се закрепва върху касетата. Той се защипва към корпуса на аудиокасетата и може не само да възпроизвежда музика, но и да пренавива лентата.

Управлението на възпроизвеждането става с помощта на специален пръстен, който може да пуска и спира възпроизвеждането, да превърта напред и назад и да регулира силата на звука. Скоростта на движение на лентата се регулира чрез оптичен сензор.

Плеърът Elbow има стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо за включване на слушалки и mini-USB порт за зареждане на устройството. Използва се стандартен USB конектор вместо новите micro-USB и USB-C.

Този проект получи през 2016 година награда за добър дизайн. Засега Elbow е само прототип, който осигурява висококачествено възпроизвеждане на музика от стандартните аудиокасети. Цената на устройството все още не е обявена.

Малко е странно в цифровия век да се завърнем към аудиокасетите, но навярно ще има носталгично настроени купувачи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари