Лудостта около Ethereum доведе до недостиг на видеокарти в Германия

3
2240

Трескавото „копаене“ за Ethereum създава хаос в Германия. В страната е започнал да се чувства недостиг на видеокарти от среден и висок клас и именно цифровата валута е виновна за това, предава IBTimes.

Немската верига Mindfactory е заявила, че количествата, които е имала на склад от AMD Radeon RX 500, както и много от сериите GeForce GTX са напълно изчерпени и едва ли ще може да достави такива в следващите три месеца. Медията привежда статистика от Tom’s Hardware, според която цените на графичните карти са скочили рязко от юни насам, като някои случаи става дума за повишение от над 160% в много европейски и американски магазини, в това число и в Amazon.

Желанието на все повече хора да се сдобият с Ethereum е лесно обяснимо. Стартирала преди две години, цифровата валута не привличаше такова внимание към себе си, докато в края на миналата година и началото на тази банките не погледнаха по-сериозно на цифровата валута. През януари, стойността ѝ беше $8.24, а през май – $203.30, а днес е малко под $200.

Mindfactory споделят, че недостигът на RX и GTX карти засяга не само Германия, но и вече цяла Европа. Сериозна причина за това е също така, че към настоящия момент, Ethereum може да се „добива“ и чрез десктоп компютри, а не само със специализирани инсталации.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Лейт нюз
Лейт нюз

Само дето тоя недостиг не е от оня ден ами от поне два месеца. В БГ сайтовете няма нищо от края на май месец. Та статията е позакъсняла с месец / месец и половина

Azhen
Azhen

Типично за Калдата.