Докато специализираните уебсайтове и издания по хардуер, които в края на миналата седмица получиха тестови екземпляри на хибридните десктоп процесори Raven Ridge, са обвързани са договори за неразгласяване на информацията (NDA) и очакват разрешение от AMD за публикуването на първите обзори, китайските ентусиасти вече споделят своите любителски измервания на различните параметри.

Един от тях публикува видео с резултатите от тестовете на Ryzen 5 2400G (4 ядра/8 потока, тактова честота 3,6-3,9 GHz, графика Radeon Vega 11) в някои по-леки игри и в синтетичните бенчмаркове.

За измерване производителността на четирите Zen ядра е използван популярния бенчмарк Cinebench R15. Както се очакваше, при тези тестове новият APU се оказа на нивото на Ryzen 5 1500X (4 ядра/8 потока, 3,5-3,7 GHz) и завърши с резултат 787 точки.

Що се отнася до бързодействието на графичната подсистема, интегрираната видеокарта Radeon Vega 11 със 704 поточни процесора в тестовия пакет 3DMark се оказа малко по-слаба от графичните карти от начално ниво, като например Radeon RX 550 4GB и GeForce GT 1030. Но оценката на графичната производителност изисква по-професионални условия и е по-добре да изчакаме обзорите на специализираните издания.

При по-леките игри, като World of Tanks или World of Warships хибридният процесор AMD Ryzen 5 2400G осигурява достатъчно комфортно опресняване на кадрите. Да напомним, че продажбите на процесорите AMD Raven Ridge за десктоп платформата AM4, трябва да започнат днес.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари