Малкото устройство Tap може да замени клавиатурата и компютърната мишка

0
34

За комфортна работа с големи обеми текст и с графични програми, по-подходящи са клавиатурата и мишката. Но когато става дума за смарт-часовници, VR шлемове и системи за допълнена реалност е по-подходящо нещо друго.

 

Основателят на компанията Powermat Technologies Inc, известна преди всичко със своите безжични зарядни устройства, представи новия манипулатор Tap с доста необичайна форма на бокс.

 

Връзката с компютърното устройство става чрез Bluetooth, а потребителят трябва просто да го постави на ръката си и да си представи, че въвежда текст с обикновена клавиатура. За работа с Tap е подходяща всякаква твърда повърхност, независимо с какъв релеф и структурни особености.

 

Носимото устройство Tap се счита от специалистите на стартъпа Tap Systems не само като алтернативен начин за въвеждане на текст, но и като отделно VR устройство. Манипулаторът разпознава до 31 жеста за натиск с петте пръста на ръцете и ги превръща в символи и команди, които се предават чрез Bluetooth връзка.

За обучение за работа с Tap се предлага приложението TapGenius, с което за един час всеки може да се научи да работи с този контролер.

 

Захранването на Tap става с помощта на акумулаторна батерия, капацитетът на която е достатъчен за 4 часа автономна работа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за