Микроархитектурата AMD Zen 2 може да бъде представена следващата седмица

1
680

Компанията AMD обяви, че на 6 ноември тази година ще проведе мероприятието Next Horizon. Според технологичните медии, по време на това събитие ще се състои формалният дебют на процесорната микроархитектура Zen 2. Засега няма много подробности. Известно е само, че топ мениджърите на Advanced Micro Devices „ще споделят информация за новите продукти и и технологии на AMD, специално разработени за центровете за обработка на данни и използващи водещия тази индустрия 7 нанометров технологичен процес“.

Да си припомним, че преди около две години Advanced Micro Devices вече проведе подобна презентация с име New Horizon, в рамките на която бяха представени десктоп процесорите Ryzen. По всичко личи, че този път ще се състои анонсът на първите 7 nm сървърни процесори EPYC с архитектура Zen 2 и кодово име Rome. Едновременно с това се очаква AMD да анонсира и новите 7 nm графични ускорители Vega 20.

Що се отнася до десктоп процесорите AMD Ryzen от серия 3000 и архитектура Zen 2, то те трябва да дебютират малко след сървърните чипове. Но още с излизането на сървърните процесори ще можем да разберем преимуществата и бързодействието на новата архитектура.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Интел са в паника. От зор представиха хартиен анонс в неделя на сървърен МСМ от два слепени процесора с общо 48 ядра и уж 12 канален достъп до оперативната памет(ДДР4) наречен Каскадно езеро.