Още в началото на следващата година компанията AMD възнамерява да предложи на пазара централните процесори Pinnacle Ridge заедно с хибридните чипове от фамилията Raven Ridge.

Новите процесори ще имат Socket AM4 и ще се поддържат от сега съществуващите дънни платки при условие, че е записан съответния UEFI фърмуер. Неотдавна известният шведски овърклокър Йон (elmor) Сандстрьом, работещ за един от водещите производители на дънни платки, съобщи първата информация относно работата върху новите фърмуери.

Според информацията на ентусиаста, поддръжката на чиповете Pinnacle Ridge и Raven Ridge ще бъде реализирана във фърмуерите, базирани на микрокода AGESA 1.0.0.7.

Да си припомним, че към днешен ден актуална е версията 1.0.0.6. Според новите данни, специалистите на AMD значително са преработили базовата структура на UEFI, и на производителите на дънни платки предстои мащабна работа по миграцията на всички функции от сега съществуващите фърмуери.

AMD Generic Encapsulated Software Architecture (AGESA) е bootstrap протокол, чрез който се инициализират системните устройства в AMD64 дънните платки – процесорните ядра , паметта, HyperTransport протокола и още много други.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари