Микрокомпютърът Raspberry Pi вече е по-малък и по-евтин

4
36

Известният микрокомпютър Raspberry Pi вече е с по-малки габаритни размери и по-ниска цена. Представеният днес модел A+ е обновен вариант на миникомпютъра модел A с цена $25, като сега новата цена е в размер на 20 американски долара. Процесорът и оперативната памет на Raspberry Pi Model A+ са същите, като при предишната версия – използва се системата-върху-чипа Broadcom BCM2835 – процесорно ядро ARM1176JZF-S с команди от фамилията ARM11 плюс графичния ускорител VideoCore IV.

Новият Raspberry Pi A+ разполага също с 256 MB оперативна памет, но дължината на печатната платка сега е намалена от 86 на 65 милиметра. Намалена е консумацията на електрическа енергия и е подобрена работата на звуковия модул.

Някои неща са взети от модела B+, продажбите на който започнаха през месец юли тази година – сега вместо слот за SD карти памет е поставен слот за microSD, а входно-изходните линии (GPIO) от 14 са увеличени на 40 и по този начин се осигурява съвместимостта между различните модели.

Миникомпютърът Raspberry Pi се ползва с много голяма популярност сред почитателите на различни електронни устройства, а новият модел навярно ще предизвика голям интерес сред многобройните компютърни ентусиасти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари