Мобилните видеокарти GeForce RTX 3000 ще бъдат представени на 12 януари

0
375

Nvidia съобщи в своя Twitter акаунт, че по време на предстоящото събитие GeForce RTX: Game On на CES 2021, обявено за 12 януари тази година, ще бъдат представени новите мобилни видеокарти GeForce RTX 3000. Това ще стане в 19:00 часа наше време. Директното предаване ще се излъчва в официалните канали на Nvidia в Twitch и YouTube.

На първите две изображения, които бяха публикувани в този видео тийзър, е показан геймърски лаптоп и мобилна GeForce RTX видеокарта. Моделите GeForce RTX 3080 и GeForce RTX 3070 ще се базират на графичния процесор GA104. Осемте чипа памет показват, че буферната памет ще бъде 8 GB, но ще има версия на мобилния флагман GeForce RTX 3080 с 16 GB графична памет тип GDDR6.

Освен това, изображението с графичния процесор потвърждава, че е реализирана технологията за промяната размера на регистрите на базовите адреси (ReSize BAR). Известно е, че тази технология е част от спецификацията на PCI Express и започна масово да се използва в серията AMD Radeon RX 6800, където се наричаше Smart Access Memory, а след това Nvidia обеща да интегрира аналогичния механизъм и в GeForce RTX 3000.

В краткия тийзър се споменава и играта Outriders, която се разработва от студиото People Can Fly. Гейм проектът трябва да излезе на първи април тази година, а безплатната демонстрационна версия ще бъде предложена на 25-ти февруари,

И накрая виждаме логотипа GeForce RTX, който изглежда като едната страна на десктоп видеокарта Ampere. Предполага се, че по време на събитието може да бъде представена и GeForce RTX 3060 с 12 GB буферна памет.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари