Мобилният климатик на Sony е факт

4
1172

Sony има идеалното решение за горещите вълни през лятото. Това ще бъде новото устройство Reon Pocket, което можете да носите със себе си, за да ви охлажда през топлите дни. Портативният климатик е даден като предложение за спонсориране в сайта на Sony и за момента се предлага за минимум 12,760 японски йени (~$117). Устройството се пъха в специално изработена тениска и може и да ви топли в студените месеци.

За жалост очакваната дата на издаване е март 2020-та година, а това означава, че сега няма да можете да се спасите от жегите. Стабилното превишаване на температурата от над 30 градуса тук в София ще може да се предотврати чак следващото лято.

Reon Pocket функционира благодарение на така наречения термоелектрически ефект – климатикът използва директното преобразуване на електрическото напрежение в температурна разлика и обратно. Устройството се регулира чрез специално приложение за вашия смартфон, но ще има и автоматичен режим. По думите на Sony Reon Pocket ще може да ви охлади с до 13 градуса по Целзий и да ви затопли с до 8°С. Климатикът може да работи до 24 часа с едно зареждане на акумулаторната батерия и има USB-C порт.

Това не е единственият опит, в който компания се е опитвала да направи персонален портативен термостат. На CES 2018 изложението видяхме и проекта Embr Wave, стоящ на китката като часовник. Reon Pocket обаче се поставя на много по-подходящо място по тялото на индивида и може да се скрие под риза, яке или каквото и да е горнище.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

„климатикът използва директното преобразуване на електрическото напрежение в температурна разлика и обратно.“
Това ще да е нещо революционно. Изхвърляме печки и климатици и започваме да използваме директно преобразуване… 😀

Ебачев
Ебачев

Не, това е просто една обикновена клетка на Пелтие. Има го във всеки преносим 12 волтов хладилник за автомобил както и на много други места….
Ефекта е познат от 100 години и повече, тези пак са открили „топлата вода“……
Най се дразня когато някакви алчи корпоративни джамбази пробутат технология налична от десетилетия на пазара и се хвалят че са измислили не знам си какво…..

115
115

Клипа с рекламата кърти. Слага се в тениска с джоб на врата 😀

жоро
жоро

Аз не виждам проблем в това. Непрекъснато се „открива топлата вода“ с какви ли не продукти, но R&D дейността, всички тестове, маркетинг и т.н. са друга бира. Ако беше толкова просто щяхме да се замеряме с такива „джобни климатици“.