fbpx
-2 C
София

Мобилният 14-ядрен Intel Core i9-12900H за първи път се появи в игровите тестове

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Въпреки че са изминали само пет месеца от пускането на 11-то поколение мобилни процесори Intel Core от серията Tiger Lake-H45, в мрежата се появиха първите течове, свързани с техните наследници в лицето на серията Alder Lake-P (H45). Мобилните процесори Intel Core от 12-то поколение, подобно на десктоп моделите, ще използват хибридната архитектура от производителни ядра Golden Cove и енергоефективни ядра Gracemont, предлагайки до 14 физически ядра.

В базата данни на игровия тест Ashes of the Singularity се появи първата информация за 14-ядрения мобилен процесор Core i9-12900H с 20 логически потока. Самият тест обаче неправилно ги определя като 20 физически ядра.

Използваният в теста процесор е бил част от система с 16 GB RAM. За съжаление, резултатите от използвания бенчмарк не показват тактовата честота на чипа, нито данни за стандарта на използваната памет. Следователно, все още не е ясно дали системата е работила с текущото поколение DDR4 памет или новата RAM DDR5.

В качеството на видеокарта е използван GeForce RTX 3080 Laptop GPU. Със същите настройки, API и видеокарта в базата на теста бяха открити само резултатите от системата с Core i9-10980HK и те се оказаха много по-слаби от показателите на системата с Core i9-12900H. Ако последният е набрал 10600 точки, то конфигурацията с флагманския мобилен чип Intel Core от 10-то поколение има само 7600 точки.

Според последните слухове, мобилните процесори Alder Lake трябва да излязат на пазара през първото тримесечие на 2022 г. заедно с дискретните графични карти Intel Arc Alchemist. Любопитно е също, че отбелязаният в игровия тест модел Alder Lake-P е бил използван в система с мобилния графичен ускорител GeForce RTX 3080 Laptop GPU, а не със Super-версията на видеокартата, която се очаква да бъде пусната приблизително по същото време с новите мобилни процесори на Intel.  И отново, ако слуховете са верни.

Трябва да се добави, че процесорите Alder Lake-P няма да бъдат флагмански в новата мобилна платформа. Според по-ранните течове, Intel също планира да пусне мобилна серия Alder Lake-S, чиито модели ще предлагат до 16 ядра (8 ядра Golden Cove и 8 ядра Gracemont) и ще имат показател на TDP до 55W.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини