Мобилният AMD Ryzen 5 4500U е директен конкурент на десктоп процесора Intel Core i5

17
1367

Още преди анонса на процесорите на AMD от серия 4000, в уеб пространството се появиха резултатите от тестването на чипа Ryzen 5 4500U. Този процесор съвсем скоро трябва да излезе на пазара, като в бенчмарковете показа внушителни резултати, сравними с един от популярните десктоп процесори на Intel.

Според изтеклата наскоро информация, хибридният процесор Ryzen 5 4500U има 6 потока/6 нишки, базова тактова честота 2,3 GHz, която динамично се увеличава до 4,0 GHz. Чипът разполага с 8 MB кеш памет от трето ниво, 3 MB от второ ниво, а температурният коефициент е 15 W. Новият APU има Vega 6 графично ядро с работна честота 1500 MHz.

Тестовете са направени с помощта лаптопа Acer Swift 3 S314-42, който още не е анонсиран. Мобилното устройство има 8 GB оперативна памет тип LPDDR4 и честота 3200 MHz плюс 256 GB флаш диск. По време на тестовете той е сравняван с най-близкото по цена решение на Intel – Core i5-8250U от 8-мо поколение. Ryzen 5 4500U се оказа с около 50% по-бърз от своя конкурент.

Освен това, мобилния процесор на AMD показва производителност колкото са резултатите на десктоп чипа Intel Core i5-9600K с TDP 95 W, като демонстрира 484 точки в едноядрените тестове на Geekbench и 2579 – в многоядрените.

И още, Vega 6 е приблизително с 60% по-бърз в сравнение с процесорите от серия Ryzen 3000. Това графично ядро поддържа почти всички съвременни игри при резолюция 1080р. Най-тежките игри могат да се играят при 720р.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
11 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Flex
Flex

Intel пак глътна вода…

БегиМани
БегиМани

Цитат:


Ocвeн тoвa, мoбилния пpoцecop нa АМD пoĸaзвa пpoизвoдитeлнocт ĸoлĸoтo ca peзyлтaтитe нa дecĸтoп чипa Іntеl Соrе і5-9600К c ТDР 95 W, ĸaтo дeмoнcтpиpa 484 тoчĸи в eднoядpeнитe тecтoвe нa Gееkbеnсh и 2579 – в мнoгoядpeнитe.


… и един мармот завива Ryzen 5 4500U в шоколад…
Core i5 8400 има 1132 точки в едноядрените тестове и 5380 в многоядрените. Къде сте тръгнали да сравнявате този лаптопски процесор с 9600К…

БегиМани
БегиМани

От кога бенча на CPU-Z е показател за каквото и да е било?!

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

А от кога който и да е бенчмарк е показател за нещо бе лумпен, но много удобно ги ползвахте сектантите, като беше в полза на минтел…

БегиМани
БегиМани

Има бенчове и „бенчове“, не очаквам недодялан селяндур без капка здрав разум да го разбере.

JohnDoe
JohnDoe

Интел направо ще се набълбукат здраво Ryzen 4000 като излезе на пазара. А след още няколко месеца AMD като пуснат новото поколение десктоп процесори и Intel направо са се запътили към океанското дъно.

БегиМани
БегиМани

Викаш АМД следващите 10 години ще си развява коня както си иска, както го правеше Интел до сега…? 🙂 🙂 🙂

Де e шварцвалдовия катунарин негроид
Де e шварцвалдовия катунарин негроид

Миличките те още мемори контролера и ватовете на интел с инструкция на цикъл не са настигнали в десктопа па се засилили на скорост и в мобилните у-ва .Смешници с презентационна умения и Фалш бенчмаркова СинеБенч производителност за кухички лейчици

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

ахахахахях жалък опит на жалкар да се прави на оригинален и умен ,ама за жалост е точно толковя оригинален, колкото и китайска джапанка, а интелента му граничи с тоя на шимпанзе…
Ама то не може да се очаква много от фенове на минтел, все пак само безмозъчни инвалиди пазаруват от тая марка…
А интел в момента става за 3 неща, да подпираш масата с процесорите им, за котлон/печка или за отоплителен уред, посредством голям радиатор….

(*)
(*)

Пак по-добре от теб, дето за нищо не ставаш

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

А ти тотално не ставаш за нищо, НЕуспешен аборт такъв….

Мангалата
Мангалата

(*) ставаш само да тъпчеш червото на майка си!

БегиМани
БегиМани

Цитат:


все пак само безмозъчни инвалиди


И това го казва индивид, който не уважава българският език и правописа му е толкова зле, че почти нищо не му се разбира. Трябва ти помощ и то специализирана!

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Не съм те питал бе оръфляк, и предвид, че ме коментираш явно си ме разбрал лaйнoвoз…..

bash_majstora
bash_majstora

горките wIntel 😉 пуснах салза 😀

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

сЪлза……..

Стоян
Стоян

3 ГБ кеш от второ ниво? Искате да кажете МБ?