Модерна каска звъни на 112, ако паднем лошо от велосипеда

0
109

Нова високотехнологична каска има за цел да направи карането на колело с една идея по-сигурно. Защитният аксесоар има вградени сензори, които следят дали колоездачът не си е ударил лошо главата. Ако бъде засечена травма, надминаваща предварително определената степен, каската звъни на спешен телефонен номер и вика линейка, съобщи Digital Trends.

ICEdot е модерна приставка, която се прикача към каската и следи здравословното състояние на човека, който я носи. Приставката е свързана безжично със смартфон, който обработва пристигащата информация чрез специално приложение. То може да бъде настроено според предпочитанията на потребителя, но най-удобно е да се използва функцията за изпращане на SMS до приятел или роднина в случай на инцидент. Към съобщението се прикачат и GPS данни от навигационния модул на телефона и така намирането на пострадалия колоездач е максимално улеснено, дори ако той е в безсъзнание.

При удар мобилното приложение пуска обратен брояч, след който се задействат спасителните алгоритми. Той може да бъде спрян от колоездача, ако е в съзнание и прецени, че няма сериозни наранявания. Така вероятността за фалшиви сигнали е почти нулева.

ICEdot ще струва около 200 долара, когато излезе на пазара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за