fbpx
16.8 C
София

Може ли малкото да е прекалено малко

Най-четени

Поради непрестанните появи на нови и нови мишки на пазара, усещането да изпробваш нещо наистина интересно сякаш се притъпи. Все пак понякога се появява нещо, което настина впечатлява и те кара да му обърнеш внимание, и да видиш за какво е целият този шум.

Един такъв продукт е вероятно най-малката мишка на пазара, която се захваща само с върха на пръстите ви. Това е моделът HSK Pro 4K на компанията G-Wolves.

Форма и размери

Размерите на HSK Pro 4 са толкова малки, че правят предишните модели на фирмата в този сегмент гиганти. Става въпрос за дължина: 73,7 мм, широчина: 56 мм и височина: 29 мм. И не, това не е детска играчка, а реална мишка с изключително мощно оборудване, но за това малко по-късно.

Размерът на мишката прави работата с нея все едно използвате химикалка. Захватът  е само с върхът на пръстите ви и движенията се контролират основно чрез китката.

Теглото на това мъниче е между 28-31 г., в зависимост от това с какъв вид батерия е снабдено. Имайки предвид размерите и захвата, то няма как теглото също да е незначително.

Сензор

Под малкият капак на тази мишка се крие истински звяр, един от най-добрите сензори на пазара. Става въпрос за PixArt 3395, които отстъпва първото място само на ексклузивния за Razer сензор 3950. Сензорът е снабден с технология, подобна на MotionSync на хардуерно ниво и може да достигне до 4000Hz polling rate (опресняване) в безжичен режим. Сензорът сам по себе си е толкова добър колкото добре е внедрен в едно устройство, като в тази насока от G-Wolves не са се пестили и PixArt 3395 е комбиниран с микроконтролер на Nordic от най-висок клас.

Важността на може да не е голяма за потребителите, който не играя състезателно FPS игри. Тези, които играят шутъри на високо ниво знаят какво означава една милисекунда, когато става въпрос за ожесточена виртуална престрелка.

Трябва да стане ясно, че четири пъти повече информация (1000 срещу 4000Hz) не означава четири пъти по добро прицелване, но определено води до по-голяма точност и микро-настройки когато извършвате проследяващи движения с мишката или я използвате за игри.

Нека не забравяме, че за да може да използвате максималния капацитет на това устройство, както и всяко друго, то трябва и останалата част от хардуера ви да е на ниво. Ако например нямате 240Hz монитор, то 4К Hz няма да са толкова забележими.

Суичове и бутони

HSK Pro 4K  използва Zippy  суичове, които предлагат продължителност на живота от 60 милиона клика. Те са доста тактилни и представляват голямо подобрение в сравнение с Omron суичовете, които присъстват при голяма част от останалите мишки. Друго нещо, което впечатлява е, че въпреки размера и формата на мишката, то нейните странични бутони са отлично разположени и могат да се използват с лекота.

Крачета на мишката и аксесоари

Една от характерните  черти на компанията G-Wolves е, че те предоставят мишките си с всевъзможно аксесоари и крачета. HSK Pro 4 не прави изключение от това правило и в кутията на мишката има няколко резервни крачета, тиксо за по-добро захващане, гейминг ръкав, четка и допълнителен USB кабел. По този начин фирмата създава усещането, че не купувате само мишка, но и всичко друго, което ви е необходимо, за да може да се наслаждавате на новото си устройство. Всички предлагани допълнения в пакета са с добро качество и определено не разочароват.

Безжична технология

Един от най-важните въпроси, когато става въпрос за безжична технология е с какво закъснение ще трябва да се примирите? Според данните в сайта на G-Wolves, в най-лошия случай безжичната им технология ще добави забавяне от 0,5 милисекунди в сравнение с кабелното свързване. Това е почти незабележимо и се компенсира от другите показатели на мишката.

Забавянето на кликовете на мишката зависи от микроконтролера и фърмуер, но както вече казахме G-Wolves използват една от най-добрите налични технологии на Nordic.

Живот на батерията

След като една мишка се предлага в безжичен вариант, то следователно трябва да има и батерия, която да се презарежда. При мишка с тегло 28-31 г. и изключително малък корпус, то няма как да не се прави компромис именно с батерията. Мишката идва с две батерии една 300mAh, предлагаща 30+ часа работа и друга 130mAh, която издържа 10+ часа. По-малката батерия е предназначена за тези, които искат да притежават възможно най-лека мишка и това за тях е изключителен приоритет.

Именно чрез батерията обаче се откриха няколко неприятни момента за изделието на G-Wolves. Първата партида от мишки бе снабдена с 230mAh батерия, която не поддържаше бързо зареждане и при двама потребители батерията се взриви. За щастие няма сериозно пострадали и фирмата компенсира потърпевшите.

В действителност проблемите не се дължат на самите G-Wolves, а на новия доставчик на батериите, който се наложи компанията да използва, тъй като обичайният им партньор не можа да се справи навреме с доставките. От официалната информация по повод скандала става ясно, че  новата фирма е излъгала G-Wolves по отношение на способностите на батерията, което злепостави производителя на мишки.

Всички следващи партиди от мишката са с нови батерии, които не създават проблеми и като реверанс към потребителите си, G-Wolves предоставиха правото на всички закупили си устройства от първата партида да получат правото напълно безплатно да се сдобият с мишка от последващите партиди, без да е необходимо да връщат първата.

Софтуер

Мишката използва същия софтуер, който е наличен за всички устройства с Nordic микроконтролер. Той предлага основни функции като смяна на polling rate, определяне на разстоянието на повдиган, промяна на DPI и други.

HSK Pro 4K е мишка с отлични показатели, която е предназначени за определена аудитория. Това са хората, които захващат мишката само с върха на пръстите си и искат тя да е възможно най-лека. Всеки клиент обаче трябва да приеме краткия живот на батерията и да свикне с честите презареждания.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини