Може ли новият Mac Pro на Apple да стърже сирене

6
1205

Когато Apple представи новия си персонален компютър на WWDC събитието по-рано този месец, публиката остана объркана. Много хора сравниха корпуса на новия Mac Pro с един много познат домакинско-битов инструмент (защото би било грубо да кажем думата ренде). Оттам нататък целият интернет си зададе въпроса дали иновацията за 6 хиляди долара на Apple може да върши същата работа като своя „братовчед“.

Уви, никой все още не може да пробва със сигурност, тъй като Mac Pro не се продава. Запомнящият се образ на корпуса обаче лесно бе пресъздаден от потребителя в YouTube Уинстън Мой. След това той си направи експеримент, проверявайки дали ще успее да настърже кашкавал с него.

Той написа в описанието на видеото: „Тъй като никой извън Купертино не е опитал новия Mac Pro, реших да пресъздам моментално разпознаваемата текстура на моите машини. От алуминий, разбира се…“.

Мой проектира малка част от корпуса на компютъра на софтуера Autodesk Fusion 360. Задачата не беше трудна – на първо четене той се състои от просто два слоя изрязани на кръгове плоскости. След това той пусна машина, с която изряза неголям алуминиев блок. След малко довършителни дейности продуктът беше готов за тестове. Накрая Мой пробва да настърже кашкавал в кухнята си.

Всъщност се оказа, че корпусът на Mac Pro може да послужи и за нещо повече от просто кухненски уред (освен да изпълнява отредената си задача като персонален компютър). Наистина е неочаквано, че Apple са проектирали толкова мултифункционален хардуер. Интересно е дали поставката за монитора на Apple ще бъде също толкова универсална, имайки предвид скромната ѝ цена от $1000.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

Това е такава подигравка, че …

It Lump3n
It Lump3n

Не е подигравка, а показват скрита функционалност…

alibaba
alibaba

Той и пасти може да яде, само някой трябва да го тества 😉

Мирослав
Мирослав

Ще си взема един, само ако пържи картофи.

ха-ха
ха-ха

За $6000 трябва не само сирене да стърже, не само кучето да разхожда сам, а и всяка вечер по 30 минути да шпаклова жената между краката, че да е готова, докато аз си допия бирата и легна при нея 😀

N3no Boh3mA
N3no Boh3mA

Абе, ако ме питаш мен за тези пари трябва и на да отменя два пъти седмично…