fbpx
9.9 C
София

Може ли сами да си направите законно автоматично оръжие? Да, ако си го принтирате

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Дърводелец от Западна Виржиния, скрит зад псевдонима Derwood, представи в уеб-пространството полуавтоматичен пистолет, 95% от елементите на който са разпечатани с помощта на 3D принтер. Пистолетът се нарича Shuty-MP1 и съдържа няколко стандартни метални детайли – пружина, ударник, ствол. Всичко останало е разпечатано с помощта на 3D принтера Fusion F306. Използвана е стандартна PLA пластмаса за 3D принтери.

 

Проектирането и довършителните работи са отнели на дърводелеца почти една година. Първата версия имала много повече метални детайли, които е трябвало да бъдат допълнително обработвани и заварявани. Derwood в крайна сметка създал полуавтоматичен пистолет, „който може да бъде разпечатан и сглобен от всеки“.

 

Derwood е част от групата FOSSCAD, която популяризира 3D принтерите, като качва в Глобалната мрежа 3D модели на най-различни интересни и полезни устройства. Засега файловете за пистолета Shuty-MP1 не са качени в Интернет, навярно защото моделът още не е съвършен. Създателят на Shuty-MP1 сподели, че след около 18 изстрела, пластмасата около ствола започва да се топи и се налага да бъде охлаждана.

 

Най-противоречивото в този полуавтоматичен пистолет е, че той е напълно законен. Американските закони разрешават на всеки да създава и да си сглобява собствено оръжие. Лиценз и разрешителни са необходими само за продажба или транспортиране на оръжието. По този начин става възможно създаването на полуавтоматичен пистолет без номер на оръжието и който не може да бъде разпознат и проследен от криминалистите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини