fbpx
19.2 C
София

Мониторите през 2017-а ще са големи с по-живи цветове и 4K резолюция – Артем Коменко от Philips

Най-четени

Както със сигурност знаете, ако следите Kaldata и технологичния свят, в началото на месец септември в Берлин отново се проведе IFA – най-голямото изложение за технологии в Германия, на което тази година отново успяхме да се появим и ние, за да разгледаме новите продукти и от първа ръка да ви разкажем всичко за актуалните технологични тенденции и нови продукти. Спряхме се на щанда на Philips, където специално за нас и нашите читатели Артем Коменко (Product/business Manager, EMEA at MMD Monitors & Displays) се съгласи да направи кратка разходка и да коментира новите неща на пазара за монитори и екрани.

 

„Първо нека започнем с представянето на нашата E серия, в която за Philips отново основното са цветовете. Тук на стената можете да видите изложени E7, новата версия E9, като общото за всички е, че в тях използваме специална технология за изключително живи и реалистични цветове. Промяната в тях не е само на софтуерно ниво, но тук са сменени и панелите, като в тях са използвани нови химични елементи, с което RGB каналите са на ново по-добро ниво. Основната ни серия може да се похвали с напълно ясна и контрастна картина, както можете да видите. Не на последно място трябва да отличим и красивия дизайн. Както виждате има стилна метална стойка, много тънки рамки, които са направени с високо качество и като цяло мониторите от тази серия са много тънки и направени от материали с високо качество. Резолюцията е Full HD. Вторият монитор, който виждаме във видеото е E8, който е от новото поколение на мониторите и вече работи в qHD резолюция и ако при предния можехме да достигнем 85% от NTSC цветовата гама, то при него можем да достигнем цели 95%. Третия монитор тук е развитие на тенденцията, че мониторите стават все по-големи. Този модел е 32 инчов и завбъдеще все повече хора ще използват подобни модели. Той ще е следващата крачка, която хората ще правят след традиционния днес 27-инчов монитор, обобщава г-н Коменко”

 

Припомняме ви, че въпросните нови монитори на компанията работят с UltraColor технолгоията, която на практика разширява обхвата на възприемани цветове на екрана, създавайки истински реалистични изображения с по-богато и естествено зелено, червено и синьо. По-точното цветово възпроизвеждане на дисплеите UltraColor позволява пълния реализъм в цветовете, което от Philips отчитат и като голямо предимство при онлайн пазаруване – сега хората могат да видят истинския цвят на продукта

Да продължим обаче с нашата разходка:

„И сега се отправяме към първия и най-голям 4K извит монитор. Philips e първата компания на пазара, която в момента предлага подобно решение. Каква е основната идея тук? Имаме размер от 40 инча и резолюция 4K. Това би било отлично решение за професионалисти. Всички хора, които се занимават с редактиране на видео, дизайнери, всички хора, които се интересуват от по-големите екрани и висока резолюция. Вече имаме не малък успех с правите версии на подобни мотниори, но сега предлагаме първия извит подобен монитор. Сами виждате картината – този монитор може да се използва като заместител на телевизор. Това е възможно защото е е твърде извит и така лесно може да бъде гледан от повече хора. Като цяло това е устройство, предназначено за различни видове използване. Освен за работа, бихте могли да го използвате за игра, да гледате всякакво мултимедийно съдържание. И нещо важно – имаме възможност да го накланяме и така да променяме ъгъла на гледане. Ето вижте – може да се върти и да го използвате по начина по който искате”

 

Да добавим, че 40-инчовия екран ще е на пазара през последното тримесечие на тази година, което вече започна. Той обгръща зрителната линия, за да създаде повече лично пространство и по-добра концентрация. И понеже потребителите седят близо до десктоп дисплеите, извитият екран създава истински поглъщащи работни сесии. Зрителните разстояния между ъглите и центъра са еднакви – така на потребителите се налага по-малко да извъртат глава, за да виждат съдържанието в ъглите и могат да се насладят на най-доброто качество на картината. Стъклото от край до край и утра тънката рамка подчертават плавното усещане.

 

Отправяме се към съседната маса, на която за разположени няколко различни модела, предназначени за бизнеса:

„Това пък е нашето ново b2b решение при мониторите. Имаме променен дизайн, отново IPS панел. На разположение, тук зад монитора имаме нещо много важно. Стойката позволява не само да въртите монитора, но можете да го качвате и сваляте, така че той да отговаря максимално добре на вашата работа. Тук имаме и още нещо – уникално и много ефикасно. Можете да видите камерата, която изкача. По този начин се постигат две неща – камерата не повлиява на дизайна, а и сигурността се повишава значително. Няма нужда да си слагате лепенки по камерите – тук тя просто се прибира.”

 

 

Сега пък отиваме до най-тънкия монитор в света. Можете да видите колко е дебел. Тя всъщност е сравнима с тази на един смартфон. Отново имаме стилен дизайн, висококачествени IPS панели.

След любезната обиколка, която направихме на щанда с монитори на Philips и по-специално на този кът, в който бяха мониторите, помолихме Артем Коменко да коментира за нас развитието на пазара и да направи някои прогнози за бъдещето. Какво ще видим през следващата година. Ето какво отговори той:

През 2017-а ще има няколко основни тенденции на пазара. Със сигурност една от тях ще са големите екрани, като масовите монитори ще са с все повече инчове. И ако 24-инчовите монитори бяха най-популярните през последните няколко години, в следващите години на това място ще се настанят 27-инчовите. А също така и 32, 34-инчовите, дори 40-инчовите ще се превърнат в основния тренд на пазара. Същото се отнася и за резолюцията. QHD резолюцията ще става все по-популярна, а тези 4K монитори ще стават и с все по-достъпна цена. И по този начин високата резолюция няма да е характерна само за мониторите от висок клас, но и за масовите. И нещо, което се отнася за Philips, но и за другите на пазара. Не става въпрос само за резолюцията, но и за цветовете. Те ще стават все по-ярки и реалистични и ще носят все по-добро преживяване на потребителите. А последната тенденция е „извитостта ”. Виждаме търсене за извити монитори на пазара и Philips, а и останалите на пазара ще се включат в тази тенденция.

 

 

 

 

 

 

 

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини