fbpx
15.5 C
София

Най-добрите достъпни безжични слушалки с активно шумопотискане – Huawei FreeBuds 4i

Най-четени

Новите слушалки на Huawei FreeBuds 4i са продукт, който вече привлече нашето внимание. Посветихме му ревю, а сега дойде ред на това, след още няколко седмици ползване да споделим как се справят. Иска ни се отличим с какво изпъкват сред останалите модели от този клас слушалки, предлагани на пазара до 150 лв.

Това са някои от най-важните и отличаващи FreeBuds 4i елементи

TWS

Безжичните слушалки станаха все популярни през последните години. Добрата новина е, че след първите поколения, които бяха на доста високи цени, актуалните модели и по-специално FreeBuds 4i събират редица качества на вече достъпна цена. Липса на всякакви кабели – това е едно от предимствата.

True Wireless Stereo(TWS) слушалките се свързват посредством Bluetooth и работят независимо една от друга и от устройството. Те нямат никакъв кабел и нищо, което да ги държи свързани физически една с друга. Зареждат се в специална кутийка, която може да е свързана със заредно, но самата тя също има батерия.

TWS дава възможност за истинска свобода и прави така, че слушалките могат да се ползват в най-различни ситуации. Благодарение на поддръжката на Bluetooth 5.2 качеството и синхрона на звука е на много високо ниво.

FreeBuds 4i предлагат ниска латентност и са подходящи дори за геймърите, за които звукът е много важен – това, което се случва на екрана и това, което чувате са в абсолютен синхрон, без никакво времезакъснение.

Активно шумопотискане

FreeBuds 4i имат активно шумопотискане, което работи отлично, както се уверихме по време на използването на слушалките. Принципът на потискане на страничните шумове е много стар, но едва отскоро се използва в потребитеслката електрониката и този тип слушалки. Става въпрос за инверсия на звуковата вълна. Благодарение на дизайна и специални микрофони, които постоянно измерват нивото на външния шум – звукът, който слушащият поучава е в антифаза на звуковата вълна.

По този начин излишният шум се потиска, а основният звуков поток се предава така, че да го заличи напълно. Макар и сравнително прост, принципът трябва да е спазен акуратно и микрофоните, разположени върху слушалките, да отговарят на висок стандарт.

По-евтините варианти на пазара разполагат с нискокачествени микрофони, което води до бързата им развала или липса на шумопотискане. Тук Huawei е гаранция за високо качество, въпреки по-ниската цена.

Слушалките умело премахват шума от околната среда, така че да чувате ясно своята музика или филм, който гледате. Можете да се изолирате напълно от страничната обстановка. Това е особено ефективно, ако сте в автомобил, самолет или друг вид транспорт. Монотонният звук от двигателя се премахва отлично да речем, но и редица други звуци като говор в заведение.

И понеже не винаги е добре да сте напълно изолирани, FreeBuds 4i предлагат три отделни режима: с включено и изключено шумопотискане и дори със специално засилено предаване на обкръжението. Тогава микрофоните вместо да заглушават – усилват звука от околната среда. Това е много удачно, ако сте на лекции, на които не чувате добре преподавателя. Както разбира се и в много други случаи или когато искате просто да говорите, а звукът наоколо да заглушава музиката ви да речем.

Говорители

Качеството на говорители е на отлично ниво. Размерът им е 10 мм, а за качествения саунд помага и полимерната композитна диафрагма. Слушалките осигуряват богата инструментална хармония, ясни вокали, ярък бас и фино балансиран звук. Ще бъдете впечатлени от обхвата на емоциите, които тези малки слушалки могат да предизвикат.

Дълъг живот на батерията

Батерията е друг елемент от подобен продукт, който може да пострада от ниската цена. Не и тук. Един заряд на кейса, в който стоят по принцип слушалките, дава възможност за до 10 часа непрекъснато слушане на музика без включено шумопотискане. Имате също така и 7 часа и половина, ако използвате активно шумопотискане. При разговори слушалките могат да работят до 6 часа и половина или 5 часа и половина, отново в зависимост дали е пуснато шумопотискането.

След като това време на работа свърши, вие лесно можете да ги заредите, поставяйки ги в кейса, дори той да не е включен в електрическата мрежа. С него работата на слушалките може да се увеличи и да стане общо 22 часа.  Важна подробност е възможността за бързо зареждане, с която само за 10 минутни можете да ползвате слушалките за още 4 часа.

Управление

Благодарение на приложението AI Life на Huawei, налично за Android, слушалките се управляват много лесно. Само чрез докосване можете да управлявате плеъра и своя телефон. Можете да вдигате и затваряте, ако някой ви позвъни. Освен това  можете да управлявате основните бутони на плеъра, както разбира се със задържане да преминавате и през различните режими на шумозаглушаване.

Това разбира се са само отличителните черта, които можем да измерим и сравним с останалите модели на пазара. Сред субективните плюсове, които също трябва да споменем е дизайна на Huawei FreeBuds 4i, който също ги отличава, ергономичността и качеството на използваните материали.

Основни характеристики:
  • Размер на говорителя: 10 мм динамичен
  • Технология за свързване: Bluetooth 5.2
  • Два микрофона на слушалка
  • Шумопотискане: активно и по време на разговори
  • Размери: 37.5 x 21 x 23.9 мм, 5.5 гр
  • Цвят: бял, черен

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини