Един от най-авторитетните уеб ресурси Techspot представи своето виждане за топ-процесорите към днешен ден. Експертите на уеб портала са тествали десетки чипове, след което публикуваха своя своеобразен рейтинг. Класирани са 4 процесора в четири номинации: най-добрият универсален процесор, най-добрият геймърски процесор, топ-процесора за ентусиастите и най-добрият бюджетен процесор.

Най-добрият универсален процесор

Според експертите на този уеб портал, това е AMD Ryzen 5 3600. Той предлага 6 пълноценни физически ядра, които могат да работят като 12 виртуални ядра. Чипът се базира на съвременната Zen 2 архитектура и се произвеждат чрез 7 нанометров технологичен процес. Като се има предвид неговата цена от около $200, този процесор просто няма конкуренция.

Най-добрият геймърски процесор

Според Techspot, това е Intel Core i9 9900K. Процесорите Ryzen 9 са наистина отлични, но малко не им достига, за да се конкурират с това игрово чудовище. Специалистите на изданието подчертават отличното съотношение на цената към производителността на процесорите Ryzen 7 3700X и Ryzen 9 3900X, но напомнят, че за най-безкомпромисните геймъри най-доброто решение е Intel Core i9 9900K.

Най-добрият процесор за ентусиасти

Techspot подчертава, че това е Ryzen 9 3900X. Навярно това ще се окаже и най-добрият процесор на 2019 година, но възможностите му за овърклок не са много големи и геймърските му параметри не са идеални и експертите на уеб портала считат, че той е идеален за овърклокърите, които успеят да разкрият пълния му потенциал. 24-те потока на Ryzen 9 3900X дават възможност на чипа да набере 7086 точки в многопоточния тест Cinebench R20, което е с 24% по-бързо от Threadripper 2920X и с 45% повече от резултата на i9 9900K. Освен това, Ryzen 9 3900X е значително по-икономичен от i9 9900K, като консумираната мощност по време на теста Blender Open Data е с 27 W по-ниска.

Най-добрият бюджетен процесор

AMD Ryzen 5 2600. Експертите на Techspot отбелязват, че с цената си от $165 този процесор не оставя никакви шансове на конкуренцията. Той осигурява съвсем достатъчен комфорт при игрите и бърза и уверена работа на приложенията. Трябва да се има предвид и че след излизането на новите процесори AMD Ryzen (например, Ryzen 3500), цената на този чип ще падне още и това ще бъде едно изключително привлекателно решение.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
8 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

Истината не се харесва?

Преди да търкаш неудобни за теб мнения се научи кога се използва ПЪЛЕН ЧЛЕН!

Кольо
Кольо

Ако размените местата на снимка 1 и 2 ще е по-коректно. Всяка снимка да си е вързана към текста за печеливш в категорията, за който се отнася.

Oracle
Oracle

Мдаа …
Който иска игри – Интел, който иска нещо евтинко – АМД.
То … който си играе игрички сериозно, въобще не му дреме за измисления коефициент цена/производителност, затова ще е добре да не се спекулира с този псевдо индекс.

Жоро
Жоро

Хем странно хем интересно сравнение на процесори. От къде на къде и9 ще е най-добрия геймърски процесор? За половината цена ще си взема райзен пука ми за 1-2% производителност.

Кольо
Кольо

Защото в тази категория пазарят и хора, за които цената не е чак от такова значение. Освен това пазарът основно е формиран в страни, в които доходите са…в пъти над тези в България и други такива страни с ниски доходи като нашата.

Радо
Радо

Няма такъв неинформиран не-умен човек като теб. Как може да има толкова много информация , ревюта и форуми и такива като теб да продължават да пишат глупости!
i9 9990k при игрите показва 5-6% повече кадри в секунда от AMD 3900x.
Цената на 9900к е около 1000 лева а на 3900x e около 1200 лева.
За 500 лева можеш да си вземеш само AMD 3600 който изкарва 35-40% по малко кадри от i9 9900k!

assa
assa

Радо викаш, че той е неинформиран, но ти си направо неориентиран… 3600 е 400лв и в игри показва 5-10% по-малко кадри от 9900к и това само ако си с 2080ti, с по-слаба карта разликата е още по-малка.

Радо
Радо

Теб те знам много отдавна твоите пристрасни мнения не ме интересуват. Аз съм гледал много ревюта и клипове с тестове на различни процесори и игри и затова така съм написал горния коментар. В интернет/youtube е пълно с тестове и сравнения и доста от тях си противоречат един с друг. Гледал съм и този клип който си показал – при него разликата както казах по горе варира от 20 до 30% в полза на 9900к срещу 3600! Който си купува най-доброто за момента като процесор едва ли си купува нисък клас видео карта защото прави проучване и вижда , че i9… Виж още »

Радо
Радо

Всеки е свободен да вярва в каквото си иска. Аз лично вярвам на реален in-game тест. Ти явно вярваш на някакви красиви графики с цифрички на тях и ги вземаш за истина/даденост. Можеш да ме наричаш както си искаш – но преди това първо се замисли ти какъв си и как мислиш!

assa
assa

Трябва да си много много заблуден, за да казваш, че 3600 пада с 20-30% от 9900к. Май е по-добре пак да прегледаш тези in-game тестове, защото само ти ги виждаш. Разликата между тях средно не е повече от 10%. Много искам да ми изкараш тези твои in-game тестове и аз да ги видя, разбира се ако не си ги сънувал 🙂

Цаца
Цаца

И интела като му закърпиш уязвимостите какво ще стане…?