fbpx
-0.5 C
София

Най-лесният начин да наблюдавате – камерата Tenda C50+

Най-четени

Преди известно време в офиса ни попадна един от интересните продукти на Tenda. Наскоро ви представихме някои от продуктите на марката, която става все по-популярна в България, а се оказва че един от най-любопитните продукти е именно малката камера за наблюдение Tenda C50+.

Нареждайки се в ценовата категория под 70 лв, от нея беше трудно да очакваме твърде много, но след ползване известно време установихме, че моделът има редица достойнства, които решихме да споделим с вас.

Камерата пристига в малка четвъртита кутийка, на която са изписани някои от основните спецификации на модела. Едно от най-важните неща, отбелязано и на кутийката  е лекотата на нейното инсталиране и използване.

Разопаковане

В комплекта с нея има не малко неща, въпреки че няма нищо излишно. Захранващ кабел, такъв за връзка с компютър, адаптер, както и разбира се – самата камера. Съвсем малко след като я извадите от кутийката вече можете да я поставите и да я използвате, като интересна подробност е, че в комплекта има и две дюбелчета, които можете да монтирате на стeната си.

Инсталирането и е много лесно, буквално мигновенно. Свързвате я с безжичната мрежа, след което можете да я следите от своя смартфон в специалното приложение, което Tenda предлага на пазара.

Не на шега, от пускането на камерата, до старта на нейното използване могат да минат само 30 секунди.  След това управлението е много лесно и се извършва с движение на пръсти по екрана на смартфона. Камерата може да се върти на 120 градуса по вертикала и на 355 градуса по хоризонтала, така че е напълно възможно да обхващате цялото помещение, дори и да я поставите само на бюрото си, без да я закачате.

Камерата предава в резолюция 720P, което е доста щадящо за интернет връзката и дори с по-слаби показатели и малко трафик можете да имате пълен поглед над помещението, в което сте я поставили.

Приложение

Едно от най-важните неща в приложението, което работи под Android и iOS е да бъдете известявани когато камерата засече някакво движение. Така спокойно можете да я използвате и като охранителна камера. Дори и да не погледнете какво става в момента, към смартфона ви в този момент се изпраща снимка, която можете да видите и по-късно.

Нощен режим

Всичко това доста добре се допълва и от нощния режим, в който камеарата влиза автоматично. Благодарение на IR-LED технологията можете да снимате до 10 метра и да виждате всичко в напълно тъмна стая.

Звук

Можете също така не само да чувате какво става в помещението, което наблюдавате, но и да говорите в обратната посока. Така можете да използвате камерата и за да контролирате своето семейство, малко дете, или да успокоявате бебето си, ако сте решили да сложите камерата при него.

Запис

Още една екстра на камерата е, че тя има и SD карта, на която можете да съхранявате до 64 GB записи, ако все пак решите, че има нещо, което заслужава по-обстоен преглед след това. Това на практика можете ви позволи до 400 часа непрестанен запис.

А ето и характеристиките на модела:

Image Sensor

1/4”  цветен CMOS сензор
Built-in Infrared-Cut Removable (ICR) Filter module
Lens,f=3.6mm F=2.0 ъгли на преглед: D=68°(Pan/Tilt Angle: H=360°V=150°)
10-метра нощно виждане с 9 инфрачервени LEDs
Минимална осветеност: 0 lux with IR-LEDs on

Video Features

Настройки на резолюция, качество, кадри, отпечатък часовник

Video Compression

H.264/MJPEG format simultaneous compression
H.264 multicast streaming
JPEG for still images

Video Resolution

1280*720 (HD)
640*480 (VGA)
320*240 (QVGA)

Pan/Tilt

Pan range: 355°
Tilt range:120°
Pre-set setting: 6 points

Audio

Audio Compression ADPCM
Built-in microphone and speaker

Network Protocol Support

TCP/IP,UDP,ARP,ICMP,DHCP client,NTP client, DNS client, DDNS client, SMTP client, FTP client, HTTP, RTP / RTSP/ RTCP, ONVIF compliant

Network Interface

IEEE 802.11n/g/b,2.4G,150Mbps

External Device Interface

MicroSD/SDHC Slot1(up to 128GB)

Remote Management

Връзка със смартфон през приложението TendaEye

Security

Password authentication
HTTP and RTSP authentication

Surveillance

Record video continuously
Record video when motion is detected

Mobile App Support

TendaEye app for iOS and Android devices

System Requirement

Operating System
Android 4.2,iOS7.0 above

Supported Mobile Devices

TendaEye app for iPhone, iPad, and Android mobile devices

Certification

CE 、CE LVD 、RoHs、

Dimension

103*112*131mm(L*W*H)

Net Weight

0.176Kg

Power Input

Input: 5V DC, 1A

Temperature

Operating: -10 to 50 °C
Storage: -40 to 70 ºC

Humidity

Operating: 10% to 80% non-condensing

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини