Най-лошият в света таблетен компютър

4
70

Мнозина са на мнение, че набързо сглобени евтини таблетни компютри се произвеждат само в Китай, но сега се оказа, че в някои отношения и Германия има какво да покаже в тази област. В края на миналата година уеб-ресурсът по електроника EEVblog показа медицинския таблет Esinomed Infoview, който и до днес си остава май-лошият серийно произвеждан таблетен компютър.

 

Един от участниците в EEVblog споделя, че това е най-лошото от всичко, с което се e сблъсквал в своята 46-годишна кариера. Трудно е да не се съгласим. На показания видеоклип, водещият с явно отвращение показва различните модули и детайли на това електронно чудо.

 

Тези портативни компютри се инсталират в някои болници и с тяхна помощ медицинският персонал проверяват медицинските картони, изписаните лекарства и други подобни.

Таблетът работи под управлението на операционната система Windows XP. Веднага се вижда, че компютърът има сериозна дебелина и твърде груб корпус. Но най-подозрителното е серийният номер. На показаната фотография се вижда, че това е номер 0011 (ръчна изработка).

 

По-нататък е по-интересно. Таблетният компютър сякаш е сглобен набързо от каквото попадне.

 

В корпуса са поставени АА акумулатори, обвити с изолационна лента – това е резервното захранване. Захранващите проводници са директно запоени към акумулаторните батерии.

 

Сериен номер 0011 означава, че са направени минимум 11 подобни таблета.

 

Остава да се запитаме, как подобен отпадък може да бъде комерсиален продукт и колко е струвал на данъкоплатците.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
inedstoyanpseXceLLen7 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ined
ined

Не са видели първия български „таблет“ Октопад иначе щяха да му дадат титлата за най-лош таблет. Може и да не е сериен, ама е „разработка на БАН“ – само не разбрах какво точно са разработили, може би как да се изреже кутията за бонбони за да се вкара китайската платка.

stoyanps
stoyanps

Информацията за този „таблет“ Октопад е от 2012 година и става въпрос за прототип. Последната информация за него, която открих е от февруари 2013 година и гласи, че проекта е прекратен заради липса на инвеститори.
http://pik.bg/български-таблет-октопад-чака-инвеститор-news47166.html
Не знам дали на снимката там е същия таблет, но изглежда значително по-добре.

stoyanps
stoyanps

Всъщност, не е „кутията за бонбони“, а „кутия на стара видеокасета. 😉

eXceLLen7
eXceLLen7

Това на снимката не е таблета, ами сток изображение.