Най-скъпата Mac Pro конфигурация струва $52 599

30
1835

Стандартната цена на новия Mac Pro компютър, без никакви ъпгрейди, сама по себе си може да е шокираща – 5 999 долара. За масовия потребител това е прекалено много, но може да се окаже изгодно за хората, които изкарват прехраната си чрез своята машина.

Както може би сте разбрали, новият Mac Pro разполага с много възможности за персонализиране и разширение. Колко ще трябва да платим, ако искаме абсолютно всеки един ъпгрейд?

Оказва се, че крайната цена с всички допълнения е зашеметяващите $52 599.

Плащайки сумата, ще получим:

  • 28-ядрен Intel Xeon W процесор на 2.5Ghz – +$7 000
  • 4TB място за съхранение – +$1 400 (ще има още по-скъпа опция с 8TB SSD, но тя все още не е налична)
  • Две Radeon Pro Vega II Duo графични карти – +$10 800
  • 1.5TB RAM под формата на 12 плочки по 128GB DDR4 EEC – +$25 000
  • Apple Afterburner PCIe ускорител – +$2 000
  • Колелца на кутията – +$400

Дори обаче да сме готови да заплатим сума колкото за една къща, така че да имаме най-мощния MacPro, ще трябва да проявим търпение. От Apple казват, че тази конфигурация няма да се доставя до края на януари.

Е, поне ще имаме време да спестим още 5-6 хиляди долара за монитора Pro Display XDR и неговата стойка

30
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
22 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Xaxaxaxa тoвa ca дocтa пapи зa peндe c мapĸa изгнилa ябълĸa…
Зa cъщитe пapи щe ce cглoби ypoдcĸa мaшинa c Rуzеn и Rаdеоn дeтo щe oтвee тoвa peндe тoтaлнo..

sameman
sameman

Мило дете, не всичко е такова, кавото мислиш че е. А тази машина далеч не е за теб и света в който живееш.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

И въпреки всичко льольо, е така, както казвам, че е за жалост на такива заблудени алтави, кат сектата на изгнилата ябълка…

Dvb
Dvb

Никой професионалист не работи със среден клас видеокарти, още по-малко с радеони, иначе да, мега скъпи продукти за балъчета са епълите.

Срещу дефинзофрмационните кампании
Срещу дефинзофрмационните кампании

Тези видеокарти не са среден клас.

Това не са компютри за „балъци“, ако имаш в предвид физически лица, а за големи компании като филмови студиа, кинематографи, лаборатории, медицински изчислителни центрове и други големи юридически лица и холдинги с милиони и милиардни бюджети.

Когато стигнеш тяхното ниво, ще имаш право да раздаваш реално оценки. Покажи си кредитния баланс за тази година и докажи, че те са балъците, а не ти.
comment image

Иво
Иво

Е тъпунгел си и такъв ще си останеш

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

А бе, балък, филмовите студиа, кинематографи, лаборатории, медицински изчислителни центрове използват клъстъри от машини под Линукс за тежките си изчисления. Никой няма нужда от това недоразумение за над $50К на бюрото си, защото каквото и да работи, не може да го натовари повече от 2-3% средно, т.е. няма как да го превърне от пасив в актив. Това се купува само от малоумни късопишковци с много наследени пари и още повече комплекси, които хабер си нямат от бизнес, но много държат да се похвалят на себеподобните колко много са платили, за да си цъкат пасиансите и да влизат във фейса и… Виж още »

Срещу дефинзофрмационните кампании
Срещу дефинзофрмационните кампании

Колко направи тази година, след като си толкова умен? Покажи си счетоводния баланс за 2019-та година. Цифрите не лъжат, докажи колко си успешен и колко са „тъпи“ другите?

Георги
Георги

Маняк те нямат пари за айфон е къде ги прати ти 😀 😀 😀 😀 тва са адски кухи, злобни копелета и нищо няма да стане от тях защото те гледат „тъпаците“ дето за 1 седмица вадят повече от тях за годината вместо да се съсредоточат върху себе си. Типично по ганьовски 🙂

Ккк
Ккк

аФторе, тези за които е предназначена машината няма нужда да пестят за монитор и стойка. Това не е за цървули като теб.

KalHa
KalHa

Ще ги пуснат на промоция в китайски сайт. Само трябва да следим Калфата.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Калда, пуснете една статия за тея видео карти или рам памет

Срещу дефинзофрмационните кампании
Срещу дефинзофрмационните кампании

comment image
comment image

dsaa
dsaa

За хората виждали сървъри е ясно, че това няма как да го вкараш в рак, при останалите сървъри. Кутията е вертикална и е в пъти по-дебела от много други. 4тб място е малко смях, аз съм с толкова на личния си комп вкъщи и е пълен редовно. Само асетите за една от програмите, които ползвам, минават 2гб. Нямам представа колко рам поддържа Епика на АМД, но вероятно би бил по-добрият избор за процесор. А малко хора биха купили сървър, който не е с видео карти на Нвидиа. И не на последно място – хората, които биха купили машина за толкова… Виж още »

Иво
Иво

Съпорта на Епъл е ясен от доста време.
Като им се обадиш и ти казват:
Че не го държиш правилно.
Да обдухаш със сгъстен въздух.
Заради изкривен пин трябва да ти сменят дъното (което е заедно с процесора и рамта), монитора и не могат да ти запазят информацията.

Според тях ако нещо се развали, причината винаги е потребителя и по-добре си купи ново.

Кольо
Кольо

Епик Рим, поддържа до 4ТБ оперативна памет на брой процесор, сравнено с 1.5ТБ на Ксеона. Освен това има до 64 физически ядра, срещу 28…

Dvb
Dvb

Ахахахахаха добре ги дерат тия баламурници!

Срещу дефинзофрмационните кампании
Срещу дефинзофрмационните кампании

„Баламурници“ са юридически лица с милиони и милиарди печалба на година, медицински центрове, кинематографи, звукозаписни студиа, филмови студиа, разработчици на ИИ алгоритми, разработчици на ентерпрайс софтуер и много други.

Покажи си кредитния баланс за 2019-та година и докажи, че те са балъците, а не ти.

але
але

до Срещу дефинзофрмационните кампании

Ти бая си изчаткал ясно ли ти е ?

Срещу дефинзофрмационните кампании
Срещу дефинзофрмационните кампании

Толкова, че да направя стотици хиляди и да си губя времето да се обяснявам в коментарите на страница за новини, само защото е пълно с малограмотни тролове, от които ме е срам, че съм Българин.

Покажи си балансовия отчет зас 2019-та година и дай акъл на всички онези, които ще купят този компютър, искам да ти видя обективния резултат, като си толкова умен – къде ти е резултатът?

Тео
Тео

Може да работи в Istyle, да е дежурен по тролене. И те хляб ядат, като не им купуват огризките поне от тролене си докарват някоя стотинка.
Не го обиждай, иде Коледа парички трябват, постави се на негово място…Човек бъди са Бога…

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Личи си колко си саднал, сигурно си оня залyхaвия гошку, или друг лумпен от сектата на изгнилата ябълка, тая марка е доказано за безумци и прости хора… Кви медицински центрове те гоня бе хахо, там ползват качетсвена тхеника дето няма НИѝО общо с консуматорските продукти на изгнилата ябълка, там с еползват чаркове на сименс, хитачи и съвсем други неща, с МНОГО по високо качество, какво седнал да сравнява тоя…

Срещу дефинзофрмационните кампании
Срещу дефинзофрмационните кампании

Най-големите „сектанти“ IBM – врагове на Епъл от десетилетия преминаха на Епъл продукти. Приходите на IBM за 2018-та година са 79,59 милиарда долара, от тях нетна печалба са 13,21 милиарда долара.

Емоционалното Ви мислене, дирижирано от фалшиви новини, дезинформационни кампании, фалшиви новини и активни мероприятия на вражески нам сили, няма да променят фактологията.

Покажи си цифрите, емоционалните излияния на троловете като теб са ясни. Вие дори не сте рискували да дадете и едно работно място.

https://www.computerworld.com/article/3131906/ibm-says-macs-are-even-cheaper-to-run-than-it-thought.html

https://www.computerworld.com/article/2998315/every-mac-we-buy-is-making-and-saving-ibm-money-ibm.html

А бе, смешник!
А бе, смешник!

IBM преминали на нагризани ябълки! Това си запазвам правото да го цитирам по форумите с вицове :))) За информация – създателите на iShit-овете нямат нито един собствен завод. Единственото, което правят, е да ребрандират и продават китайски компоненти, при това на един от най-боклукчавите производители – Foxconn.

nekav
nekav

Ппокажи цифрите, покажи цифрите. Покажи ги ти де! Аз за тази година направих 80к. Не е много, не се класирам като богат, но ми е добре. Ползвам Dell, но имам и Raspberry. И него ползвам.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Изгнилата ябълка баце, те тва е марката на лyмпeните, мaлoyмнитe и безмозъчните, много пари за нещо, дето ид руги произвеждат, ама за много по малко пари, че то на техните бoклyкчави компютри даже един файл от флашка не може да качиш/ свалиш изобщо не ми ги хвалете тия пълен брак са. Да не говоря, че телефоните им са бъкел със части на Samsung, пък в лаптопите им са с части на Intel/ AMD, nVIDIA, и машина със същите части ще е много по евтина, ако не е с марката на изгнилата ябълка, да не говоря, че Samsung Galaxy S10+ има… Виж още »

Ангел
Ангел

Оферта със сходни параметри като на посочената Apple Mac Pro конфигурация от Dell са в порядъка на 122 000 долара (в момента има промоция и цената е намалена до 86 000$). Като офертата на Делл е с 2ТВ SSD, вместо 4, по-слабо захранване, по-малък брой PCIE слотове. Подобно е положението и с решения от HP.

Бай Ганьо обича да говори наизуст и да търси сензация, без да се заинтересува от най-елементарни детайли около това, за което изразява мнение.

Смяяяяяяятай!
Смяяяяяяятай!

Намален от $122К на $86К и пак го продават на печалба! Само като видиш такова „намаление“ и трябва да ти стане ясно, че ако си купиш компонентите и си го сглобиш сам, ще ти излезе под $10К.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Рекъл тиквеника, custom Ryzen/ Radeon решение праща изгнилата ябълка на 5 ти километър, никой не ти е искал и НЕкомпетентното мнение цъpвyл…

Иван
Иван

Докато има шарани ще има и акули. Тъжното е че хората които си купят това нещо ще отварят на него само фейсбука си да си лайкнат сами снимката на чинията от обяда.
За 1/10 от парите може да се вземе по мощен компютър с доста по-високо качество и по-красив дизайн.