Настолните версии на хибридните процесори AMD Raven Ridge ще ги видим през 2018 г

0
60

AMD, както е известно, през тази година освен централните процесори Ryzen се готви да пусне и нова линия APU, под името Raven Ridge, които ще съчетават в себе си изчислителните ядра Zen и графично ядро в една от новите архитектури. Изглежда, че пускането на настолните версии на новите хибридни процесори малко ще се забави. Днес на разположение на китайски ентусиасти се е оказала новата пътна карта на AMD, разказваща за плановете на чипмейкъра в следващите няколко години.

Според представения слайд, хибридните процесори Raven Ridge ще получат графично ядро на базата на планираната архитектура Vega и ще станат достъпни през тази година единствено под формата на мобилни чипове в BGA изпълнение FP5. Настолните версии на APU, в изпълнение под Socket AM4, ще се появят чак през 2018 г. и ще получат до 11 изчислителни блокове на базата на архитектурата Vega. Мобилните и настолни Raven Ridge чипове ще разполагат с до четири Zen ядра.

Междувременно, дебюта на APU за мобилни устройства от поколението Stoney Ridge под една или друга форма ще продължи до 2018 г. включително. Спомнете си, че тези чипове са оборудвани с един Excavator модул и графично ядро на базата на три изчислителни блока с GCN архитектурата.

Новата пътна карта също потвърждава и плановете на AMD да пусне през следващата година ново семейство десктоп процесори Pinnacle Ridge. Тези CPU ще получат до осем ядра на базата на архитектурата Zen+(Zen2) и се характеризират с TDP до 95 Вата. Както и десктоп версията на APU Raven Ridge, така и новите централни процесори ще бъдат напълно съвместими със съществуващите дъна за AM4 платформата.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за