На пазара излиза екзоскелет с 24 степени на свобода и батерии за 8 часа работа

0
660

Sarcos Robotics е стартираща компания, разработваща роботи и екзоскелети за военните и за промишлените предприятия. Наскоро компанията получи още $40 милиона инвестиции и по този начин нейният рисков капитал нарасна почти до $100 милиона. Стартъпът ще използва тези пари за комерсиализацията на своя първи продукт за цивилното население. Това е екзоскелетът Guardian XO с автономно захранване и коефициент на усилване 20 към едно. Редовните продажби на устройството са обявени за 2021 година.

Sarcos подчертава, че Guardian XO дава възможност на оператора да вдига товари с усилване 20 към едно. С други думи, 90-килограмова тежест с този екзоскелет се усеща като повдигане на 4,5 кг. Това е съвременен екзоскелет, който за разлика от много други подобни решения компенсира не само гравитацията, но и инерцията. Неговата автономна работа е минимум 8 часа, което е достатъчно за една работна смяна.

Новият екзоскелет има 24 степени на свобода, както и режим ‘свободни ръце’, при който товарът може да бъде повдигнат и фиксиран пред оператора в необходимото положение с помощта на специални манипулатори, като по този начин ръцете на човека се освобождават за извършване на друга работа. Хардуерът и софтуерът на Guardian XO осигуряват плавни движения за предотвратяване на травми, а модулната конструкция на екзоскелета дава възможност на потребителя да го облече за 30 секунди.

Цената на екзоскелета Guardian XO ще бъде обявена в началото на 2021 година.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари